Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Cum trebuie să ne educăm copiii

  Acum, dacă se va împlini cuvântul Tău, ce va trebui să păzim cu privire la copil şi ce va fi de făcut? (Judecătorii 13:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Manoah și soția sa Îl rugaseră de multe ori pe Domnul să îi elibereze de opresiunea filistenilor, iar Dumnezeu le-a răspuns încredințându-le responsabilitatea de a-l crește și de a-l educa pe următorul judecător al lui Israel. Este evidentă preocuparea acestor părinți de a respecta cu fidelitate porunca Domnului. Dornic să audă personal mesajul divin, Manoah s-a rugat ca Îngerul să revină și să repete instrucțiunile. La fel ca pe vremea lui Manoah, și astăzi copiii noștri trebuie să fie crescuți sub privirea Cerului, pentru că ei sunt o moștenire care vine de la Dumnezeu (Psalmii 127:3).

  Răspunsul Îngerului Domnului stabilea că mama și fiul se vor abține de la băuturi alcoolice și de la alimente necurate, pentru că băiatul urma să fie consacrat ca nazireu dinainte de nașterea sa (Judecătorii 13:7; 14). Nazireatul presupunea luarea unui angajament de consacrare lui Dumnezeu, temporar sau pe viață, în vederea împlinirii unei misiuni. Nazireul nu trebuia să își taie părul și nici să se apropie de un cadavru. Era un fel de preot laic. Este evident că Samson, devenit adult, nu a respectat întotdeauna jurământul nazireatului.

  Biblia oferă un întreg program de educare. Dumnezeu ne dă prin ea instrucțiuni, sfaturi, porunci, exemple de educare a copiilor. Pentru ei, căminul și școala sunt alma mater, sufletul de la care se încarcă, matrița care dă formă personalității și caracterului. Shema pe care evreii trebuiau să o recite de trei ori pe zi privind spre Ierusalim pur și simplu spune: „Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula” (Deuteronomul 6:4-7).

  Această Shema este unul dintre motivele pentru care raporturile dintre membrii familiilor evreiești sunt excelente, chiar și în zilele noastre. În aceeași ordine de idei, profetul Maleahi anunța o reformă specială la acest capitol, în rândurile familiei adventiste, înainte ca ziua cea mare și înfricoșată a Domnului să sosească (Maleahi 4:5-6). La rândul său, Ellen White a consacrat familiei creștine și educării copiilor 2 500 de pagini din scrierile sale.

  Să Îi cerem astăzi Domnului să ne învețe cum putem să ajutăm alte persoane să se apropie de El. Slujirea noastră este foarte importantă.

  Cum trebuie să ne educăm copiii - 2020. Să Îi cerem astăzi Domnului să ne învețe cum putem să ajutăm alte persoane să se apropie de El. Slujirea noastră este foarte importantă.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...