Articolul precedentÎn continuă dezvoltare
  Articolul următorÖltözzétek fel az Istent!

  Lacrimile lui Armstrong

  Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor. (Proverbele 17:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Lance Edward Armstrong s-a născut în 1971 în Austin, Texas, a supraviețuit unui cancer, s-a căsătorit și a avut cinci copii. A câștigat de șapte ori consecutiv Tour de France, între 1999 și 2005, și Premiul Prince des Sports d’Asturies, în 2000. A devenit creatorul fundației pentru lupta împotriva cancerului „Livestrong”. Dar în iunie 2012 a fost denunțat de unii dintre coechipierii săi, care l-au acuzat de dopaj. Agenția americană antidoping (USADA) a luat o decizie fără precedent. Pe 10 octombrie al aceluiași an, această organizație a prezentat Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI) un raport în care Armstrong era acuzat că folosise cel mai sofisticat, profesionalizat și eficace sistem de dopaj pe care sportul îl văzuse până atunci. Pe 22 octombrie, UCI i-a dat o pedeapsă pe viață, retrăgându-i toate cele șapte premii Tours de France și toate titlurile câștigate începând cu 1998.

  Pe 14 ianuarie 2013, în timpul unui interviu cu faimoasa jurnalistă Oprah Winfrey, Armstrong a recunoscut că folosise substanțe interzise și că se dopase pentru a-și îmbunătăți performanța și pentru a obține cele șapte titluri. A mărturisit următoarele: „Mă dopam din setea de a câștiga premii. […] Virusul dorinței de a câștiga tot ce se putea câștiga s-a lipit de mine înainte de cancer și l-am extrapolat mai apoi și la ciclism. […] Știu că oamenii nu mă vor crede, dar aș dori să îi rog să mă ierte pe toți cei cărora le-am făcut rău.” Apoi Armstrong a vărsat câteva lacrimi. Jurnalista l-a întrebat care era motivul pentru care mărturisea tocmai atunci. Și el a răspuns că văzuse cum fiul său cel mai mare, în vârstă de 13 ani, îl apăra față de alte persoane afirmând: „Ceea ce se spune despre tatăl meu nu este adevărat!” Și el a trebuit să îl întrerupă, spunând: „Nu îmi lua apărarea, fiule, căci este adevărat.” Idolul decăzut a recunoscut: „Prețul plătit de familia mea m-a determinat să încetez cu această absurditate.” Interviul a fost devastator, la obiect și brutal.

  „Cinstea copiilor sunt părinții lor”, spune înțeleptul. Lance Armstrong, cel mai bun ciclist din lume, știa și el. Este motivul pentru care a pus punct unei istorii a ipocriziei. Negase în fața lumii că se dopa. Dar în fața fiului său, un adolescent de 13 ani, a mărturisit adevărul și a plâns.

  Dumnezeu nu ne abandonează atunci când eșuăm în fața copiilor și nu atingem idealul de tată sau de mamă. Tatăl ceresc ne este alături pentru a ne ajuta să ne întărim relațiile cu copiii noștri.

  Să avem în vedere că nu putem obține succesul cu prețul sacrificării familiei.

  Lacrimile lui Armstrong - 2020. Dumnezeu nu ne abandonează atunci când eșuăm în fața copiilor și nu atingem idealul de tată sau de mamă. Tatăl ceresc ne este alături pentru a ne ajuta să ne întărim relațiile cu copiii noștri. Să avem în vedere că nu putem obține succesul cu prețul sacrificării familiei.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...