Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Cea mai mare dintre minunile lui Isus

  Şi mortul a ieşit cu mâinile şi picioarele legate cu fâşii de pânză şi cu faţa înfăşurată cu un ştergar. Isus le-a zis: „Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.” (Ioan 11:44)

  Ascultă ediția audio aici.

  Învierea lui Lazăr este recunoscută de Ellen White ca fiind „cea mai minunată lucrare”, „cea mai puternică dovadă a naturii Sale divine” (Hristos, Lumina lumii, pp. 446, 450). Minunata relatare din Ioan 11 conține trei imperative emfatice și semnificative. Două dintre ele se adresează bisericii; cel mai vehement se adresează defunctului. Aceste porunci privesc viața spirituală a celor care sunt morți față de Evanghelie, restituirea lor familiei şi bisericii:

  „Daţi piatra la o parte.” Chiar dacă este sigur că Hristos este singurul care poate da viața, trebuie să poată conta pe colaborarea noastră pentru a-și pregăti acțiunea. Această piatră care ține un număr semnificativ de credincioși în mormânt este cea care ne face să credem că nu putem face nimic pentru acești morți vii. Este piatra disprețului nostru sau a condamnării din partea noastră. Este piatra indiferenței sau intoleranței noastre. Poate fi și piatra orgoliului nostru, care nu este dispus să plece în căutarea lor.

  „Lazăre, vino afară!” Cei care trăiesc astăzi departe de biserică nu sunt străini de vocea lui Hristos. Păstrează în ei sămânța vieții, pentru că au fost prieteni ai lui Isus. Tot ce trebuie este să se trezească la auzul chemării vocii Lui. Aceeași putere care va traversa lumea tăcerii la învierea din ziua sfârșitului se poate face auzită astăzi în lumea tăcerii celor morți spiritual. Și strigătul Prințului vieții, care găsește ecou în sufletul adormit al lui Lazăr, poate rezona cu cel al prietenului tău, al fiului tău, al fiului meu și îi poate scoate din mormânt.

  „Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.” Hristos le-a dat viață. Au ieșit din mormânt, dar încă poartă ștergarul și fâșiile de defuncți. Reminiscențe ale vieții lor în lume: aspect, obiceiuri, o voință slabă și vulnerabilă, prietenii. Toate sunt aspecte de care trebuie să îi ajutăm să se despartă. Este o lucrare a dragostei, a înțelegerii, a răbdării. Să îi lăsăm să meargă, să nu îi punem în carantină, să nu îi arătăm cu degetul din cauză că au fost printre cei morți. La fel ca Lazăr, sunt vii pentru că au fost răscumpărați dintre cei morți!

  Dumnezeu ne poate înnoi astăzi viața spirituală, ne poate scoate din letargia în care ne scăldăm și ne poate reînvia dorințele misionare.

  Cea mai mare dintre minunile lui Isus - 2020. Dumnezeu ne poate înnoi astăzi viața spirituală, ne poate scoate din letargia în care ne scăldăm și ne poate reînvia dorințele misionare.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...