Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Cea mai mare dintre minunile lui Isus

  Şi mortul a ieşit cu mâinile şi picioarele legate cu fâşii de pânză şi cu faţa înfăşurată cu un ştergar. Isus le-a zis: „Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.” (Ioan 11:44)

  Ascultă ediția audio aici.

  Învierea lui Lazăr este recunoscută de Ellen White ca fiind „cea mai minunată lucrare”, „cea mai puternică dovadă a naturii Sale divine” (Hristos, Lumina lumii, pp. 446, 450). Minunata relatare din Ioan 11 conține trei imperative emfatice și semnificative. Două dintre ele se adresează bisericii; cel mai vehement se adresează defunctului. Aceste porunci privesc viața spirituală a celor care sunt morți față de Evanghelie, restituirea lor familiei şi bisericii:

  „Daţi piatra la o parte.” Chiar dacă este sigur că Hristos este singurul care poate da viața, trebuie să poată conta pe colaborarea noastră pentru a-și pregăti acțiunea. Această piatră care ține un număr semnificativ de credincioși în mormânt este cea care ne face să credem că nu putem face nimic pentru acești morți vii. Este piatra disprețului nostru sau a condamnării din partea noastră. Este piatra indiferenței sau intoleranței noastre. Poate fi și piatra orgoliului nostru, care nu este dispus să plece în căutarea lor.

  „Lazăre, vino afară!” Cei care trăiesc astăzi departe de biserică nu sunt străini de vocea lui Hristos. Păstrează în ei sămânța vieții, pentru că au fost prieteni ai lui Isus. Tot ce trebuie este să se trezească la auzul chemării vocii Lui. Aceeași putere care va traversa lumea tăcerii la învierea din ziua sfârșitului se poate face auzită astăzi în lumea tăcerii celor morți spiritual. Și strigătul Prințului vieții, care găsește ecou în sufletul adormit al lui Lazăr, poate rezona cu cel al prietenului tău, al fiului tău, al fiului meu și îi poate scoate din mormânt.

  „Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.” Hristos le-a dat viață. Au ieșit din mormânt, dar încă poartă ștergarul și fâșiile de defuncți. Reminiscențe ale vieții lor în lume: aspect, obiceiuri, o voință slabă și vulnerabilă, prietenii. Toate sunt aspecte de care trebuie să îi ajutăm să se despartă. Este o lucrare a dragostei, a înțelegerii, a răbdării. Să îi lăsăm să meargă, să nu îi punem în carantină, să nu îi arătăm cu degetul din cauză că au fost printre cei morți. La fel ca Lazăr, sunt vii pentru că au fost răscumpărați dintre cei morți!

  Dumnezeu ne poate înnoi astăzi viața spirituală, ne poate scoate din letargia în care ne scăldăm și ne poate reînvia dorințele misionare.

  Cea mai mare dintre minunile lui Isus - 2020. Dumnezeu ne poate înnoi astăzi viața spirituală, ne poate scoate din letargia în care ne scăldăm și ne poate reînvia dorințele misionare.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...