Articolul precedentCrestinul autentic
  Articolul următorA bűnbánat ereje

  Copiii tăi nu îți calcă pe urme

  Iată că tu eşti bătrân şi copiii tăi nu calcă pe urmele tale; acum pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile. (1 Samuel 8:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen White spune, referitor la slujirea profetului Samuel: „Din timpul lui Iosua nu mai fusese Israel condus cu așa mare înțelepciune și atâta succes ca sub administrația lui Samuel. […] El lucrase cu râvnă neobosită și zel dezinteresat pentru binele poporului și națiunea a prosperat sub înțeleapta lui guvernare” (Patriarhi și profeți, pp. 570–571). Însă când a fost nevoie să se preocupe de un succesor, s-a trezit în fața unei grave probleme: fiii săi, Ioel și Abia, nu erau demni de a ocupa funcția sa. De ce se ajunsese aici? Probabil pentru că fusese indulgent cu ei și pentru că, fără îndoială, dedicarea necondiționată pentru misiunea de conducător al poporului i-a răpit o parte din timpul care ar fi fost necesar educării copiilor săi.

  Succesul sau eșecul în viața unui om nu se măsoară numai în ceea ce a făcut, ci și în ceea ce ar fi putut aduce la îndeplinire și ar fi trebuit să facă și nu a făcut. Eșecurile sunt întotdeauna grave și dureroase, mai ales în viața de familie. În cazul lui Samuel, exemplul rău al fiilor săi a atras schimbări radicale pentru popor în ceea ce privește guvernarea. Israel a încetat să fie o teocrație pentru a deveni o monarhie autocrată, la fel ca popoarele vecine.

  Expresia „copiii tăi nu calcă pe urmele tale” ar trebui să aibă ecou în conștiința familiilor creștine de azi. S-a constatat că numărul tinerilor care părăsesc biserica este în creștere într-un mod alarmant. La pagina 25 din lucrarea Why Teenagers reject religion? [n.t. De ce tinerii resping religia?], Roger Dudley afirmă că, la adolescenți, respingerea religiei nu se face la nivel intelectual, ci la nivel emoțional. E posibil ca prezența, sfatul și implicarea părinților lor să le fi lipsit. Stilul de viață actual nu le permite părinților să aibă timp de petrecut cu copiii lor și astfel, fără să vrea, ei permit ca alte influențe nefericite să îi împingă pe copii să își abandoneze „calea”.

  Ellen White îi invită pe părinți să lucreze ca și cum ar fi vorba de propria lor viață, să îi împiedice pe copii să se lase sufocați de influențele vicioase și corupți de lume, pentru că sunt într-o foarte mare întârziere în ce privește împlinirea datoriei pe care o au în această misiune atât de importantă (Child Guidance, vol. 2, p. 458).

  Există, totuși, un Dumnezeu în ceruri… când copiii se răzvrătesc față de credința pe care au învățat-o. Să ne rugăm pentru mântuirea lor și să ne apropiem de ei.

  Copiii tăi nu îți calcă pe urme - 2020. Există, totuși, un Dumnezeu în ceruri… când copiii se răzvrătesc față de credința pe care au învățat-o. Să ne rugăm pentru mântuirea lor și să ne apropiem de ei.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...