O viață exemplară

  Să te scoli înaintea perilor albi şi să cinsteşti pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău. Eu sunt Domnul. (Leviticul 19:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Maranatha, rezidenţa pentru vârstnici, era o fermă tradițională donată, la origine, de familia surorii Dolores Mauri, care a trăit acolo până la moartea sa, la vârsta de 90 de ani. Amenajată în mod adecvat, ferma a devenit astăzi un centru de geriatrie unde o echipă de profesioniști oferă afecțiune, îngrijire și asistență facultativă persoanelor vârstnice. Este un loc providențial pentru persoane de vârsta a treia, adventiste sau nu.

  Să intrăm împreună într-o cameră a rezidenţei Maranatha, de exemplu în cea a lui Purificacion Bellido, în vârstă de 96 de ani. „Purita”, cum îi spunem cu toții, și-a obținut diploma de învățătoare și de moașă, profesii pe care le-a practicat în instituții publice. Convertită la credința adventistă în timpuri de mare intoleranță religioasă, și-a pierdut locul de muncă și s-a pregătit să devină lector biblic, funcție pe care a avut-o timp de patruzeci de ani. Purita s-a ocupat de grupe de studiu și de biserici. Fără să fi fost vreodată consacrată ca slujbaș, prin forța împrejurărilor a slujit la fel de mult ca un pastor, cu mult timp înainte ca polemica despre consacrarea femeilor să fie dezbătută în Biserica Adventistă. A instruit și a condus la convertire familii adventiste care au dat generații de credincioși, cum ar fi Alonso, din Bilbao sau Ortiz Montanes, din Zaragoza și multe altele. Pe când se ocupa de biserica din Alcoy, a fost nevoită să lupte împotriva unui guvernator civil al provinciei, care voia cu orice preț să suspende serviciile religioase. Acesta nu a reușit, tocmai datorită apărării tenace a „păstoriței” care, pentru o vreme, a găzduit congregația la ea acasă, cu riscul unei amenzi sau cu riscul de a face închisoare.

  Să ajungi bătrân e o adevărată reușită. Persoanele vârstnice merită respectul și recunoștința bisericii. Ellen White scrie: „Dumnezeu ne-a poruncit să-i respectăm în special pe cei în vârstă (Proverbele 16:31). Acest lucru vorbește de lupte purtate și de biruințe câștigate; de poveri duse și ispite cărora li s-a rezistat. Vorbește despre picioare obosite, apropiindu-se de locul de odihnă și de locuri care curând vor rămâne goale. Ajutați-i pe copii să gândească în acest fel, și ei vor netezi cărarea celor în vârstă prin curtoazia și respectul lor, vor aduce har și frumusețe prin viețile lor tinere, în timp ce iau seama la porunca de «a se scula înaintea perilor albi și a cinsti pe bătrâni» (Leviticul 19:32)» (Sfaturi pentru biserică, p. 270).

  Astăzi este o zi ideală pentru ca noi să manifestăm afecțiune față de persoanele în vârstă din viața noastră și să le aducem aminte că există un Dumnezeu în ceruri.

  O viață exemplară - 2020. Astăzi este o zi ideală pentru ca noi să manifestăm afecțiune față de persoanele în vârstă din viața noastră și să le aducem aminte că există un Dumnezeu în ceruri.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....