Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Dați-mi un om!

  Arunc astăzi o ocară asupra oştirii lui Israel! Daţi-mi un om ca să mă lupt cu el. (1 Samuel 17:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tradiția spune că Diogene nu avea decât un toiag, o traistă și o gamelă și că mergea desculț întotdeauna, chiar dacă ningea. Se povestește că a fost văzut umblând pe străzile Atenei cu o lampă aprinsă în mână, ziua-n amiaza mare. Când a fost întrebat: „Diogene, ce cauți?”, a răspuns: „Caut un om.”

  Goliat căuta și el un om, unul cu care să se lupte. Războinicul filistean era bine echipat, avea o experiență vastă în arta războiului și era sigur de victorie. Așa că timp de patruzeci de zile a sfidat armata Israelului, cerând un om care să se lupte cu el corp la corp. Nimeni dintre evrei nu era dispus să se supună unui asemenea risc. Și Saul, indecis, se retrăsese în cortul său, neștiind ce să facă. Cine să fie dispus să lupte cu un asemenea uriaș? Iată că tânărul David a fost omul. Aparent, Goliat îi era superior, însă tânărul avea calități valoroase, care l-au ajutat să obțină o reală biruință:

  1. Era spiritual, căci a interpretat această situație critică drept o sfidare la adresa Dumnezeului cerurilor.

  2. Nu a criticat lașitatea conducătorilor militari.

  3. Nu a rămas indiferent față de o asemenea sfidare. A avut un răspuns, a fost dispus să se lupte.

  4. Fusese uns de profetul Samuel și era convins că avea o misiune de îndeplinit.

  5. Avea puternice convingeri religioase și știa de cine depinde victoria.

  6. Era un om cu experiență în confruntarea pericolelor.

  7. Își cunoștea armele și s-a folosit de cea pe care o mânuia cel mai bine.

  8. Nu a improvizat o strategie. A avut un plan care, cu ajutorul lui Dumnezeu, putea aduce victoria.

  9. După victorie, nu s-a purtat arogant.

  Biserica și lumea au nevoie de oameni ca David, dispuși să se lupte cu noii uriași contemporani care sfidează poporul lui Dumnezeu. Iată comentariul lui Ellen White despre acest subiect: „Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbați – bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbați a căror conștiință este la fel de bine orientată către datorie precum este acul busolei către pol, bărbați care vor lua poziție neclintită pentru adevăr, chiar dacă s-ar prăbuși cerurile” (Educație, p. 45).

  Suntem pregătiți astăzi să ne înfruntăm uriașii? Să nu ne temem de luptă. Nu suntem singuri. Dumnezeu este alături de noi.

  Dați-mi un om! - 2020. Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbați – bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....