Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Dați-mi un om!

  Arunc astăzi o ocară asupra oştirii lui Israel! Daţi-mi un om ca să mă lupt cu el. (1 Samuel 17:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Tradiția spune că Diogene nu avea decât un toiag, o traistă și o gamelă și că mergea desculț întotdeauna, chiar dacă ningea. Se povestește că a fost văzut umblând pe străzile Atenei cu o lampă aprinsă în mână, ziua-n amiaza mare. Când a fost întrebat: „Diogene, ce cauți?”, a răspuns: „Caut un om.”

  Goliat căuta și el un om, unul cu care să se lupte. Războinicul filistean era bine echipat, avea o experiență vastă în arta războiului și era sigur de victorie. Așa că timp de patruzeci de zile a sfidat armata Israelului, cerând un om care să se lupte cu el corp la corp. Nimeni dintre evrei nu era dispus să se supună unui asemenea risc. Și Saul, indecis, se retrăsese în cortul său, neștiind ce să facă. Cine să fie dispus să lupte cu un asemenea uriaș? Iată că tânărul David a fost omul. Aparent, Goliat îi era superior, însă tânărul avea calități valoroase, care l-au ajutat să obțină o reală biruință:

  1. Era spiritual, căci a interpretat această situație critică drept o sfidare la adresa Dumnezeului cerurilor.

  2. Nu a criticat lașitatea conducătorilor militari.

  3. Nu a rămas indiferent față de o asemenea sfidare. A avut un răspuns, a fost dispus să se lupte.

  4. Fusese uns de profetul Samuel și era convins că avea o misiune de îndeplinit.

  5. Avea puternice convingeri religioase și știa de cine depinde victoria.

  6. Era un om cu experiență în confruntarea pericolelor.

  7. Își cunoștea armele și s-a folosit de cea pe care o mânuia cel mai bine.

  8. Nu a improvizat o strategie. A avut un plan care, cu ajutorul lui Dumnezeu, putea aduce victoria.

  9. După victorie, nu s-a purtat arogant.

  Biserica și lumea au nevoie de oameni ca David, dispuși să se lupte cu noii uriași contemporani care sfidează poporul lui Dumnezeu. Iată comentariul lui Ellen White despre acest subiect: „Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbați – bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbați a căror conștiință este la fel de bine orientată către datorie precum este acul busolei către pol, bărbați care vor lua poziție neclintită pentru adevăr, chiar dacă s-ar prăbuși cerurile” (Educație, p. 45).

  Suntem pregătiți astăzi să ne înfruntăm uriașii? Să nu ne temem de luptă. Nu suntem singuri. Dumnezeu este alături de noi.

  Dați-mi un om! - 2020. Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbați – bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...