Cinci pietre șlefuite din pârâu

  Şi-a luat toiagul în mână, şi-a ales din pârâu cinci pietre netede şi le-a pus în traista lui de păstor şi în buzunarul hainei. Apoi, cu praştia în mână, a înaintat împotriva filisteanului. (1 Samuel 17:40)

  Ascultă ediția audio aici.

  Printre războinicii lui Israel se aflau oameni care mânuiau praștia cu mare îndemânare. Unii dintre ei, ambidextri, erau în stare să ochească un fir de păr și să îl nimerească (Judecătorii 20:16). Biblia spune că David a ales cu grijă cinci pietre pentru confruntarea cu uriașul. Alegerea pietrelor era foarte importantă pentru prăștiași, care alegeau pietrele cele mai dure, mai șlefuite și mai aerodinamice posibil și, bineînțeles, cu greutatea potrivită. Dacă erau aruncate de la distanța propice, nici prea de departe și nici prea de aproape, puteau fi mortale, în funcție de partea corpului care fusese lovită. Ce reprezintă cele cinci pietre pe care le-a pus David în tolba sa? Ele sunt simboluri ale altor arme, cele spirituale, pe care trebuie să le folosim în lupta împotriva răului:

  1. Piatra credinței. David s-a adresat filisteanului astfel: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel, pe care ai ocărât-o.” (1 Samuel 17:45)

  2. Piatra dragostei pentru poporul lui Dumnezeu. Când a auzit cuvintele lui Goliat, care arunca insulte asupra armatei israelite, David a strigat indignat: „Cine este filisteanul acesta, acest netăiat împrejur, ca să ocărască oştirea Dumnezeului celui Viu?” (1 Samuel 17:26)

  3. Piatra curajului și a valorii personale. Condus în fața regelui laș Saul, David l-a asigurat fără să îi tremure genunchii: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia. Robul tău va merge să se bată cu el.” (1 Samuel 17:32)

  4. Piatra prevederii și a prudenței. Nici credința și nici curajul lui David nu au fost necugetate. A avut ca muniție cinci pietre, pentru situația în care ar fi ratat câteva lovituri. A evitat cu prudență lupta corp la corp și, când a văzut că Goliat și-a înlăturat coiful de pe cap, a țintit cel mai vulnerabil punct al uriașului, fruntea, și a tras exact la țintă.

  5. Piatra îndemânării și a experienței. David învinsese urși și lei exact cu aceeași praștie. Datorită faptului că era un țintaș excelent, a reușit să lovească fruntea uriașului cu prima piatră pe care a aruncat-o.

  Da, dragostea, curajul, prudența și abilitățile sunt pietrele credinței. Și de fiecare dată când le vom folosi pentru a ne lupta cu uriașii din timpul nostru, vom fi martori ai faptului că există în ceruri un Dumnezeu.

  Cinci pietre șlefuite din pârâu - 2020. Dragostea, curajul, prudența și abilitățile sunt pietrele credinței. Și de fiecare dată când le vom folosi pentru a ne lupta cu uriașii din timpul nostru, vom fi martori ai faptului că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....