Cinci pietre șlefuite din pârâu

  Şi-a luat toiagul în mână, şi-a ales din pârâu cinci pietre netede şi le-a pus în traista lui de păstor şi în buzunarul hainei. Apoi, cu praştia în mână, a înaintat împotriva filisteanului. (1 Samuel 17:40)

  Ascultă ediția audio aici.

  Printre războinicii lui Israel se aflau oameni care mânuiau praștia cu mare îndemânare. Unii dintre ei, ambidextri, erau în stare să ochească un fir de păr și să îl nimerească (Judecătorii 20:16). Biblia spune că David a ales cu grijă cinci pietre pentru confruntarea cu uriașul. Alegerea pietrelor era foarte importantă pentru prăștiași, care alegeau pietrele cele mai dure, mai șlefuite și mai aerodinamice posibil și, bineînțeles, cu greutatea potrivită. Dacă erau aruncate de la distanța propice, nici prea de departe și nici prea de aproape, puteau fi mortale, în funcție de partea corpului care fusese lovită. Ce reprezintă cele cinci pietre pe care le-a pus David în tolba sa? Ele sunt simboluri ale altor arme, cele spirituale, pe care trebuie să le folosim în lupta împotriva răului:

  1. Piatra credinței. David s-a adresat filisteanului astfel: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel, pe care ai ocărât-o.” (1 Samuel 17:45)

  2. Piatra dragostei pentru poporul lui Dumnezeu. Când a auzit cuvintele lui Goliat, care arunca insulte asupra armatei israelite, David a strigat indignat: „Cine este filisteanul acesta, acest netăiat împrejur, ca să ocărască oştirea Dumnezeului celui Viu?” (1 Samuel 17:26)

  3. Piatra curajului și a valorii personale. Condus în fața regelui laș Saul, David l-a asigurat fără să îi tremure genunchii: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia. Robul tău va merge să se bată cu el.” (1 Samuel 17:32)

  4. Piatra prevederii și a prudenței. Nici credința și nici curajul lui David nu au fost necugetate. A avut ca muniție cinci pietre, pentru situația în care ar fi ratat câteva lovituri. A evitat cu prudență lupta corp la corp și, când a văzut că Goliat și-a înlăturat coiful de pe cap, a țintit cel mai vulnerabil punct al uriașului, fruntea, și a tras exact la țintă.

  5. Piatra îndemânării și a experienței. David învinsese urși și lei exact cu aceeași praștie. Datorită faptului că era un țintaș excelent, a reușit să lovească fruntea uriașului cu prima piatră pe care a aruncat-o.

  Da, dragostea, curajul, prudența și abilitățile sunt pietrele credinței. Și de fiecare dată când le vom folosi pentru a ne lupta cu uriașii din timpul nostru, vom fi martori ai faptului că există în ceruri un Dumnezeu.

  Cinci pietre șlefuite din pârâu - 2020. Dragostea, curajul, prudența și abilitățile sunt pietrele credinței. Și de fiecare dată când le vom folosi pentru a ne lupta cu uriașii din timpul nostru, vom fi martori ai faptului că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...