Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Credeți în profeții Lui și veți reuși

  Ascultaţi-mă, Iuda şi locuitorii Ierusalimului! Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti. (2 Cronici 20:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Confruntat cu tripla invazie a moabiților, amoniților și edomiților, regatul lui Iuda nu ar mai fi avut multe zile de existență. Iosafat și poporul s-au rugat cu fervoare. Domnul le-a răspuns prin profetul Iahaziel: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţumi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu. […] Iuda şi Ierusalim, nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi; mâine, ieşiţi-le înainte, şi Domnul va fi cu voi!” (2 Cronici 20:15-17). Pe când se pregăteau să meargă la luptă, Iosafat i-a îndemnat: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti.” Cuvintele regelui s-au împlinit întocmai. Invadatorii au fost nimiciți și au lăsat o enormă pradă de război.

  Realitatea darului profeției în Biserica Adventistă, manifestat prin slujirea lui Ellen White, este un argument de natură spirituală care confirmă Providența divină în măreția ei. Pe parcursul a mai bine de 170 de ani din istoria noastră, cuvintele lui Iosafat s-au împlinit cu exactitate și în ceea ce ne privește pe noi. Mărturia pionierilor noștri, martori, păstrători și judecători ei înșiși ai acestui dar, la fel ca analiștii contemporani care pot evalua lucrările sale având perspectiva a mai bine de un secol și jumătate care a trecut de atunci, toate acestea aduc recunoașterea unanimă că biserica nu ar fi fost ceea ce este astăzi fără manifestarea providențială a darului profetic.

  Arthur G. Daniells, președinte al Conferinței Generale din 1901 până în 1922, ne-a lăsat o mărturie scrisă despre lucrarea lui Ellen White: „Pe parcursul a cincisprezece din cei douăzeci și unu de ani în care am prezidat Conferința Generală, doamna White a fost principalul meu sfătuitor terestru. […] Marile probleme pe care le ridicau mesajele primite din partea ei mi-au dat ocazia să o întâlnesc de zeci de ori, să primesc multe mesaje de călăuzire și de avertizare și, uneori, de mustrare dacă era cazul. […] Acum, la o vârstă înaintată, având obligația de a mărturisi adevărul cu sinceritate și seriozitate, pot să afirm cu o convingere profundă că viața doamnei White transcende de departe pe cea a oricărei alte persoane pe care am cunoscut-o vreodată sau cu care am avut de-a face. […] Ea este întruchiparea râvnei consacrate pentru lucrările Împărăției. Nici măcar o singură dată nu am auzit-o lăudându-se cu darul harului pe care Dumnezeu i l-a oferit, nici cu rezultatele uimitoare ale eforturilor sale. Se bucura de roade, dar dădea toată slava Celui care lucra prin intermediul ei” (după El permanente don de la profecia, pp. 433–434).

  Să-I mulțumim astăzi Domnului pentru darul profeției.

  Credeți în profeții Lui și veți reuși - 2020. Pe când se pregăteau să meargă la luptă, Iosafat i-a îndemnat pe soldați: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti.” Cuvintele regelui s-au împlinit întocmai. Invadatorii au fost nimiciți și au lăsat o enormă pradă de război. Să-I mulțumim astăzi Domnului pentru darul profeției.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...