Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Credeți în profeții Lui și veți reuși

  Ascultaţi-mă, Iuda şi locuitorii Ierusalimului! Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti. (2 Cronici 20:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Confruntat cu tripla invazie a moabiților, amoniților și edomiților, regatul lui Iuda nu ar mai fi avut multe zile de existență. Iosafat și poporul s-au rugat cu fervoare. Domnul le-a răspuns prin profetul Iahaziel: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţumi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu. […] Iuda şi Ierusalim, nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi; mâine, ieşiţi-le înainte, şi Domnul va fi cu voi!” (2 Cronici 20:15-17). Pe când se pregăteau să meargă la luptă, Iosafat i-a îndemnat: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti.” Cuvintele regelui s-au împlinit întocmai. Invadatorii au fost nimiciți și au lăsat o enormă pradă de război.

  Realitatea darului profeției în Biserica Adventistă, manifestat prin slujirea lui Ellen White, este un argument de natură spirituală care confirmă Providența divină în măreția ei. Pe parcursul a mai bine de 170 de ani din istoria noastră, cuvintele lui Iosafat s-au împlinit cu exactitate și în ceea ce ne privește pe noi. Mărturia pionierilor noștri, martori, păstrători și judecători ei înșiși ai acestui dar, la fel ca analiștii contemporani care pot evalua lucrările sale având perspectiva a mai bine de un secol și jumătate care a trecut de atunci, toate acestea aduc recunoașterea unanimă că biserica nu ar fi fost ceea ce este astăzi fără manifestarea providențială a darului profetic.

  Arthur G. Daniells, președinte al Conferinței Generale din 1901 până în 1922, ne-a lăsat o mărturie scrisă despre lucrarea lui Ellen White: „Pe parcursul a cincisprezece din cei douăzeci și unu de ani în care am prezidat Conferința Generală, doamna White a fost principalul meu sfătuitor terestru. […] Marile probleme pe care le ridicau mesajele primite din partea ei mi-au dat ocazia să o întâlnesc de zeci de ori, să primesc multe mesaje de călăuzire și de avertizare și, uneori, de mustrare dacă era cazul. […] Acum, la o vârstă înaintată, având obligația de a mărturisi adevărul cu sinceritate și seriozitate, pot să afirm cu o convingere profundă că viața doamnei White transcende de departe pe cea a oricărei alte persoane pe care am cunoscut-o vreodată sau cu care am avut de-a face. […] Ea este întruchiparea râvnei consacrate pentru lucrările Împărăției. Nici măcar o singură dată nu am auzit-o lăudându-se cu darul harului pe care Dumnezeu i l-a oferit, nici cu rezultatele uimitoare ale eforturilor sale. Se bucura de roade, dar dădea toată slava Celui care lucra prin intermediul ei” (după El permanente don de la profecia, pp. 433–434).

  Să-I mulțumim astăzi Domnului pentru darul profeției.

  Credeți în profeții Lui și veți reuși - 2020. Pe când se pregăteau să meargă la luptă, Iosafat i-a îndemnat pe soldați: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti.” Cuvintele regelui s-au împlinit întocmai. Invadatorii au fost nimiciți și au lăsat o enormă pradă de război. Să-I mulțumim astăzi Domnului pentru darul profeției.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...