Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Ce faci tu, aici, Ilie?

  Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Ce faci tu aici, Ilie?” (1 Împăraţi 19:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  La câteva ore după jertfa de pe Carmel, încă nu venise ploaia. Ilie s-a rugat de șase ori Domnului și de șase ori slujitorul lui Ilie s-a întors spunând că niciun semn de ploaie nu se vede la orizont. Profetul a început să se neliniștească. Cel care condamnase atât de vehement apostazia implora acum pentru ploaie, pentru reînnoirea binecuvântărilor asupra vieții în Israel. După cea de-a șaptea oară, nori grei de furtună au apărut la orizont, și încă ce nori! Imediat, slujitorul Domnului l-a anunțat pe rege să coboare la Izreel. Dar se făcuse deja noapte. Întunericul și ploaia torențială împiedicau înaintarea pe drum. Și Ilie înainta, în aceste condiții, înaintea carului acestui rege necredincios, indicându-i drumul ca un servitor umil.

  Când a auzit regina Izabela ce s-a întâmplat pe Carmel, când a auzit despre moartea celor patru sute de proroci ai lui Baal, s-a mâniat și l-a amenințat pe Ilie cu moartea (1 Împăraţi 19:2). În aceeași noapte, un mesager l-a trezit pe profet și i-a transmis cuvintele Izabelei. Și, lucru de neînțeles, puternicul erou al adevărului divin a fost cuprins de groază și de o teribilă depresie. „Dar el, care fusese binecuvântat cu atât de multe dovezi ale grijii iubitoare a lui Dumnezeu, nu era în afara slăbiciunilor omenești și, în acest ceas întunecat, credința și curajul său l-au părăsit” (Profeți și regi, p. 100). În luptele credinței este cu neputință să obții o victorie o dată pentru totdeauna; noi și noi conflicte continuă să pună la încercare credincioșia noastră față de Dumnezeu. În ce privește experiența religioasă, nimeni nu poate avea pretenția „să trăiască din trecut”.

  Pe muntele Horeb, unde Moise Îl văzuse de la spate, Domnul S-a întors ca să se descopere lui Ilie. Nici prin furtună, nici prin cutremur, nici prin foc, ci printr-un susur blând și subțire. În picioare, la intrarea în peșteră, cu fața acoperită, profetul a auzit de două ori întrebarea: „Ce faci tu aici, Ilie?” Misiunea lui nu se terminase. Descurajarea și frustrarea aproape că îl îndepărtaseră de la importanta reformă religioasă care îi rămânea de adus la îndeplinire. Aceeași întrebare le este adresată tuturor copiilor lui Dumnezeu în dreptul cărora dușmanul sufletelor a reușit să aducă întristare și, astfel, să reducă la tăcere vocea Lui. Cel mai bun răspuns poate fi dat numai printr-o credință dezinteresată, prin a rămâne strâns legați de Isus și de dragostea lui Dumnezeu.

  Când ne simțim triști, să nu abandonăm speranța. Misiunea noastră încă nu s-a terminat. Să fim dispuși să ascultăm astăzi glasul Domnului.

  Ce faci tu, aici, Ilie? - 2020. Când ne simțim triști, să nu abandonăm speranța. Misiunea noastră încă nu s-a terminat. Să fim dispuși să ascultăm astăzi glasul Domnului.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...