Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Ce faci tu, aici, Ilie?

  Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: „Ce faci tu aici, Ilie?” (1 Împăraţi 19:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  La câteva ore după jertfa de pe Carmel, încă nu venise ploaia. Ilie s-a rugat de șase ori Domnului și de șase ori slujitorul lui Ilie s-a întors spunând că niciun semn de ploaie nu se vede la orizont. Profetul a început să se neliniștească. Cel care condamnase atât de vehement apostazia implora acum pentru ploaie, pentru reînnoirea binecuvântărilor asupra vieții în Israel. După cea de-a șaptea oară, nori grei de furtună au apărut la orizont, și încă ce nori! Imediat, slujitorul Domnului l-a anunțat pe rege să coboare la Izreel. Dar se făcuse deja noapte. Întunericul și ploaia torențială împiedicau înaintarea pe drum. Și Ilie înainta, în aceste condiții, înaintea carului acestui rege necredincios, indicându-i drumul ca un servitor umil.

  Când a auzit regina Izabela ce s-a întâmplat pe Carmel, când a auzit despre moartea celor patru sute de proroci ai lui Baal, s-a mâniat și l-a amenințat pe Ilie cu moartea (1 Împăraţi 19:2). În aceeași noapte, un mesager l-a trezit pe profet și i-a transmis cuvintele Izabelei. Și, lucru de neînțeles, puternicul erou al adevărului divin a fost cuprins de groază și de o teribilă depresie. „Dar el, care fusese binecuvântat cu atât de multe dovezi ale grijii iubitoare a lui Dumnezeu, nu era în afara slăbiciunilor omenești și, în acest ceas întunecat, credința și curajul său l-au părăsit” (Profeți și regi, p. 100). În luptele credinței este cu neputință să obții o victorie o dată pentru totdeauna; noi și noi conflicte continuă să pună la încercare credincioșia noastră față de Dumnezeu. În ce privește experiența religioasă, nimeni nu poate avea pretenția „să trăiască din trecut”.

  Pe muntele Horeb, unde Moise Îl văzuse de la spate, Domnul S-a întors ca să se descopere lui Ilie. Nici prin furtună, nici prin cutremur, nici prin foc, ci printr-un susur blând și subțire. În picioare, la intrarea în peșteră, cu fața acoperită, profetul a auzit de două ori întrebarea: „Ce faci tu aici, Ilie?” Misiunea lui nu se terminase. Descurajarea și frustrarea aproape că îl îndepărtaseră de la importanta reformă religioasă care îi rămânea de adus la îndeplinire. Aceeași întrebare le este adresată tuturor copiilor lui Dumnezeu în dreptul cărora dușmanul sufletelor a reușit să aducă întristare și, astfel, să reducă la tăcere vocea Lui. Cel mai bun răspuns poate fi dat numai printr-o credință dezinteresată, prin a rămâne strâns legați de Isus și de dragostea lui Dumnezeu.

  Când ne simțim triști, să nu abandonăm speranța. Misiunea noastră încă nu s-a terminat. Să fim dispuși să ascultăm astăzi glasul Domnului.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...