Articolul precedentMediatorul
  Articolul următorIlie, ridicat într-un car de foc

  Cu Duhul și puterea lui Ilie

  Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii şi pe cei neascultători, la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El. (Luca 1:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, figura lui Ilie este o trimitere la adevăratul popor al lui Dumnezeu: experiența vieții sale, plină de evenimente miraculoase, rod al unei credințe puternice; curajul său de a denunța păcatele casei regale și ale poporului decăzut; episodul de pe muntele Carmel, unde a sfidat, în numele Domnului, falsa închinare la idolii canaaniți și a făcut să coboare foc din cer; chiar și descurajarea sa pe când era la Horeb și, bineînțeles, înălțarea la cer într-un car de foc. Ilie, acest personaj unic al istoriei sfinte, ne este prezentat ca un antecedent profetic al lucrării lui Ioan Botezătorul (Matei 11:14) și ca un tip escatologic al poporului lui Dumnezeu din ultimele zile.

  Astăzi, lumea și multe dintre bisericile creștine rătăcesc pe cărările apostaziei, indiferenței religioase, necredinței și plăcerii perverse de a încălca legea lui Dumnezeu. Ne copleșește o maree sofisticată de rău, care camuflează aceleași păcate ca atunci: idolatrie, senzualitate obscenă, violență și răzvrătire împotriva lui Dumnezeu. Ca urmare, Dumnezeu are nevoie și astăzi de oameni însuflețiți de duhul și puterea lui Ilie. La fel ca atunci, Domnul ține în rezervă în Israel „şapte mii de bărbaţi, şi anume pe toţi cei ce nu şi-au plecat genunchii înaintea lui Baal şi a căror gură nu l-au sărutat” (1 Împăraţi 19:18).

  Prin ce se distinge și se manifestă duhul și puterea lui Ilie? (1) Indignare și protest față de apostazia generală. (2) Credință înrădăcinată în puterea lui Dumnezeu. (3) Talent reformator statornic cu desăvârșire. (4) Spirit de rugăciune și devoțiune. (5) Curaj invincibil pentru condamnarea răului. (6) Mesaj clar și precis. (7) Comportament personal coerent și exemplar. (8) Umilință și spirit de adaptare. (9) Dragoste și compasiune pentru popor. (10) Un individ dependent de Dumnezeu, și nu un supraom orgolios.

  Suntem dispuși să ne asumăm, în timpurile noastre, un rol de conducător asemenea lui Ilie? Dorim să punem darurile pe care le-am primit din partea cerului în serviciul slujirii creștine? Dumnezeu are nevoie de noi și ne va folosi pentru proclamarea cu putere a Cuvântului Său. Să acceptăm astăzi provocarea de a răspândi Evanghelia, pentru ca lumea să știe că există în ceruri un Dumnezeu.

  Cu Duhul și puterea lui Ilie - 2020. Suntem dispuși să ne asumăm, în timpurile noastre, un rol de conducător asemenea lui Ilie? Dorim să punem darurile pe care le-am primit din partea cerului în serviciul slujirii creștine? Dumnezeu are nevoie de noi și ne va folosi pentru proclamarea cu putere a Cuvântului Său.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...