Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Chemarea profetului Elisei

  Ilie a plecat de acolo şi a găsit pe Elisei, fiul lui Şafat, arând. Înaintea lui erau douăsprezece perechi de boi şi el era cu a douăsprezecea. Ilie s-a apropiat de el şi şi-a aruncat mantaua pe el. Elisei a părăsit boii, a alergat după Ilie… (1 Împăraţi 19:19-20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ilie primise poruncă de la Domnul să ungă în locul său ca profet pe Elisei, fiul unui fermier bogat. Când a ajuns la el, l-a găsit ocupat cu lucrul câmpului, arând cu una dintre cele douăsprezece perechi de boi ale tatălui său, la fel ca oricare alt lucrător din gospodărie. Un muncitor să fie succesorul lui Ilie? Lăsând un moment toate acestea la o parte, trebuie să mărturisesc că Domnul m-a găsit pe când aveam optsprezece ani, la Atelierele Roicor, modest fabricant de aparate pentru confecționarea pantofilor. Purtam o salopetă bleu, aveam mâinile murdare și supravegheam în picioare o mașină care dădea formă unei piese de oțel. Lucram în acel mic atelier ca mecanic. Acolo am auzit chemarea divină.

  Ellen White comentează: „Chemarea profetică a venit la Elisei atunci când, împreună cu tatăl său, ara câmpul. […] Zi de zi, prin experiență practică, el câștiga destoinicia pentru o lucrare mai cuprinzătoare și mai înaltă. Învăța să slujească și, învățând lucrul acesta, a învățat și cum să îndrume și să conducă” (Profeți și regi, pp. 138–139).

  Nu a fost ușor să preia postul lui Ilie, un reformator, un maestru al profeților, puternic în minuni. Dar slujirea lui Elisei, deși diferită, nu a fost mai puțin importantă. Era mereu în mijlocul poporului, un sfetnic influent al regelui Israelului, s-a ocupat de școlile profeților, mai ales de cea din Ghilgal, și Domnul l-a onorat și pe el oferindu-i darul de a face minuni. Ellen White ne explică în ce anume constă succesul unui slujitor al Domnului: „Succesul depinde nu atât de mult de talent, cât de energie și bunăvoință. Nu posedarea unor talente strălucite este aceea care ne face în stare să îndeplinim o slujire care să poată fi primită, ci împlinirea conștiincioasă a îndatoririlor zilnice, un spirit mulțumitor, un interes sincer, natural față de binele celorlalți. Datoriile cele mai obișnuite, îndeplinite cu credincioșie iubitoare, sunt plăcute în ochii lui Dumnezeu” (Profeți și regi, pp. 139–140).

  Dacă ați auzit vocea lui Dumnezeu propunându-vă să Îi slujiți, când și cum v-a găsit? Poate că erați la lucru, ca medic, avocat, învățător, om de afaceri, agricultor, muncitor, mecanic etc. Să nu stați în cumpănă: lăsați „boii”… și ieșiți alergând după Domnul!

  Chemarea profetului Elisei - 2020. Dacă ați auzit vocea lui Dumnezeu propunându-vă să Îi slujiți, când și cum v-a găsit? Poate că erați la lucru, ca medic, avocat, învățător, om de afaceri, agricultor, muncitor, mecanic etc. Să nu stați în cumpănă: lăsați „boii”… și ieșiți alergând după Domnul!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...