Copilul nu se trezește

  Elisei s-a sculat şi a mers după ea. Ghehazi le-o luase înainte şi pusese toiagul pe faţa copilului, dar n-a dat nici glas, nici semn de simţire. S-a întors înaintea lui Elisei, i-a spus lucrul acesta şi a zis: „Copilul nu s-a trezit.” (2 Împăraţi 4:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  O femeie importantă din Sunem construise o cameră pentru Elisei și Ghehazi, loc în care erau găzduiți de fiecare dată când se aflau în trecere pe acolo. Recunoscător pentru așa ospitalitate, profetul I-a cerut Domnului să îi dăruiască femeii un fiu, din moment ce ea și soțul ei nu aveau copii. Ce fericire! Timp de câțiva ani, familia a fost înveselită de râsetele și jocurile micuțului care mișuna prin toată casa. Dar într-o zi, pe când se făcuse deja băiețel, după niște dureri cumplite de cap, a murit. Bucuria s-a transformat în tragedie și tristețe profundă. Mama a plecat ea însăși în căutarea profetului, care se afla pe muntele Carmel. I-a povestit tot ce se întâmplase. Elisei s-a întristat și a fost foarte mișcat de moartea băiețelului și l-a trimis pe Ghehazi de urgență la casa îndoliată, poruncindu-i să pună fără întârziere toiagul lui peste trupul copilului. Mama și profetul au pornit și ei pe urma lui Ghehazi.

  Elisei și femeia mergeau pe drum rugându-se și plângând, când au văzut în depărtare că slujitorul se întoarce grăbit cu toiagul în mână, spunând dezamăgit: „Copilul nu s-a trezit!” Când a ajuns profetul, cadavrul micuțului era în camera de oaspeți. A scos afară pe toată lumea, a încuiat ușa și L-a implorat pe Dumnezeu. Apoi s-a așezat peste trupul copilului, gură la gură, ochi peste ochi, mâinile lui peste mâinile copilului. A făcut așa de două ori și a așteptat. Copilul a strănutat de șapte ori, a deschis ochii și a revenit la viață. Era înviat!

  De ce nu a putut Ghehazi să îi redea viața băiețelului? Se rugase? Urmase instrucțiunile profetului? Fără nicio îndoială. Dar atât și nimic mai mult. Se limitase la a face ce i s-a spus: să atingă cu toiagul trupul inert al copilului, ca și cum toiagul ar fi avut puteri magice. Și cum nu a funcționat, gândindu-se că nu e vina lui, neglijent, a plecat. A îndeplinit porunca și a plecat! De la bun început, Ghehazi, slujitorul „conștiincios”, nici nu s-a identificat deloc cu tragedia sunamitei, nici nu s-a implicat în mod personal. A ignorat faptul că doar viața poate da viață, că minuni pot face doar dragostea și interesul profund, doar credința vie, doar puterea care vine de sus.

  Totul este la fel de valabil și astăzi. Să ne preocupăm pentru ceilalți, și le vom schimba viața.

  Copilul nu se trezește - 2020. De la bun început, Ghehazi, slujitorul „conștiincios”, nici nu s-a identificat deloc cu tragedia sunamitei, nici nu s-a implicat în mod personal. A ignorat faptul că doar viața poate da viață, că minuni pot face doar dragostea și interesul profund, doar credința vie, doar puterea care vine de sus.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...