Articolul precedentMai mult decât… Păstor!
  Articolul următorCe au văzut în casa ta?

  Găsirea cărții Legii

  Atunci marele-preot Hilchia a zis lui Şafan, logofătul: „Am găsit cartea legii în Casa Domnului.” (2 Împăraţi 22:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Timp de cinci secole, arhivele secrete ale Inchiziției spaniole au rămas inaccesibile cercetătorilor. Dar, cu ocazia celui de al cincilea centenar al fondării ei de către regii catolici și papa Sixt al IV-lea, secția Inchiziție a Arhivelor Istorice Naționale a fost deschisă, în 1978, pentru a permite studierea și publicarea ei. Am fost unul dintre beneficiarii acestei deschideri. Acolo am avut ocazia să țin în mâini dosare care nu mai fuseseră deschise și consultate de mai bine de trei sute de ani, manuscrise din hârtie de in, legate în coperte de pergament, redactate de notarii Inchiziției, unele conținând bule papale, scrisori ale regelui Filip al IV-lea, acte ale sesiunilor tribunalelor, voturi ale inchizitorilor, sentințe, autodafeuri etc. Studierea arhivei atât de controversatului tribunal al Inchiziției era pe cale să descopere secrete ținute ascunse atâta timp. Pentru mine a fost o experiență pasionantă și de neuitat.

  Descoperirea în Templu a cărții legii, pierdută de aproape un secol, trebuie să fi fost ceva surprinzător. Hilchia, marele-preot care a găsit-o, a dat-o imediat unuia dintre secretarii regelui Iosia. Această descoperire a dat naștere celei mai importante reforme religioase din istoria regatului lui Iuda: toate altarele pe care se aduceau jertfe zeilor păgâni, ca închinare, au fost distruse; s-au tăiat cedrii pe care tatăl său, Manase, îi plantase pe înălțimile unde ridicase temple idolilor. Personalul și slujbele de la Templu au fost reorganizate și s-a sărbătorit Paștele, care nu mai fusese celebrat de mai bine de un secol, de pe timpul regelui Ezechia. Biblia spune despre acest subiect că „nicio sărbătoare a Paştelui nu mai fusese prăznuită ca aceasta în Israel din zilele prorocului Samuel. Şi niciunul din împăraţii lui Israel nu mai prăznuise Paşte ca cel pe care l-au prăznuit Iosia, preoţii şi leviţii, tot Iuda şi Israelul care se aflau acolo şi locuitorii Ierusalimului” (2 Cronici 35:18).

  Cu toții deținem cărți care ne-au marcat viața într-un mod semnificativ, cărți valoroase pentru viața noastră spirituală. Poate că sunt momentan ascunse, încuiate prin vreun cufăr din podul casei. De ce să nu le recitim ca să regăsim dragostea, devotamentul, credința și speranța de altădată, care astăzi s-au răcit, așa încât să ne amintim ce a fost important în viața noastră în trecut și este important și în prezent.

  Și cu Biblia cum rămâne? O citim în fiecare dimineață sau e pe undeva, printr-un colț din casă, acoperită de praf gros? Să o deschidem! Vom descoperi în ea că există în ceruri un Dumnezeu.

  Găsirea cărții Legii - 2020. Cu toții deținem cărți care ne-au marcat viața într-un mod semnificativ, cărți valoroase pentru viața noastră spirituală. Și cu Biblia cum rămâne? O citim în fiecare dimineață sau e pe undeva, printr-un colț din casă, acoperită de praf gros? Să o deschidem! Vom descoperi în ea că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...