Articolul precedentRiscul mândriei
  Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

  Ce au văzut în casa ta?

  Prorocul Isaia a venit apoi la împăratul Ezechia şi l-a întrebat: „Ce au spus oamenii aceia şi de unde au venit la tine?” Ezechia a răspuns: „Au venit la mine dintr-o ţară depărtată, din Babilon.” Isaia a mai zis: „Ce au văzut în casa ta?” Ezechia a răspuns: „Au văzut tot ce este în casa mea, n-a rămas nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat.” (Isaia 39:3-4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ezechia nu a fost doar regele lui Iuda care „a făcut ce este bine, ce este drept, ce este adevărat, înaintea Domnului Dumnezeului său. A lucrat cu toată inima şi a izbutit în tot ce a făcut” (2 Cronici 31:20-21). A fost și un conducător privilegiat de harul divin. În timpul celui de-al șaselea an al domniei sale, a fost martorul ocupării Samariei de către asirieni, moment de final al apostaziei regatului de nord. Opt ani mai târziu, Sanherib a asediat Ierusalimul. Dar, în mod miraculos, Dumnezeu e eliberat capitala.

  Ezechia a curățit Templul din Ierusalim și a reintrodus închinarea adevărată, a restabilit slujba preoților și leviților. A sărbătorit Paștele împreună cu tot poporul. În timpul guvernării sale, a făcut lucrări publice care au dotat Ierusalimul cu apă potabilă, spre marea bucurie a locuitorilor. A avut privilegiul să poată conta pe slujirea profetică a lui Isaia. Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, atunci când s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă și a înălțat rugăciuni fierbinți către Dumnezeu, a fost vindecat și i-a mai fost dat să trăiască încă cincisprezece ani de viață.

  Vestea vindecării sale a ajuns la urechile altor popoare. Regele Babilonului a trimis o delegație la Ierusalim pentru a-l felicita și a-i transmite scrisori și daruri. După această vizită, Isaia l-a întrebat pe rege: „Ce au văzut în casa ta?” Minunile harului lui Dumnezeu presupun un element exterior (material) și un element interior (spiritual). Elementul exterior este reprezentat de binecuvântările materiale primite, de realizările obținute, de schimbările produse prin harul divin. Elementul interior este harul în sine, natura lui, originea lui divină, puterea lui transformatoare.

  Cu toții avem multe de povestit despre felul în care a lucrat harul lui Dumnezeu în viața noastră. Dar adesea ne limităm la a ne etala reușitele, fără a insista asupra puterii, minunilor și măreției dragostei divine. Credința noastră înseamnă mai mult decât metodele și mijloacele noastre de a o practica, experiențele cu Dumnezeu înseamnă mai mult decât cunoașterea și doctrina noastră, comuniunea noastră cu Cel Atotputernic înseamnă mai mult decât faptele noastre bune. Ezechia s-a înșelat atunci când le-a arătat babilonienilor doar comorile sale și, ani mai târziu, trupele lui Nebucadnețar au golit Ierusalimul de aceste pretinse comori.

  Ce vor vedea semenii noștri în noi astăzi? Să nu uităm că cel mai prețios avut este credința și să o împărțim cu ceilalți.

  Ce au văzut în casa ta? - 2020. Credința noastră înseamnă mai mult decât metodele și mijloacele noastre de a o practica, experiențele cu Dumnezeu înseamnă mai mult decât cunoașterea și doctrina noastră, comuniunea noastră cu Cel Atotputernic înseamnă mai mult decât faptele noastre bune.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...