Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Un meșteșugar iscusit

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe când lucram ca profesor la seminarul adventist din Valencia, am preluat biserica spaniolă din Castellón. Într-o dimineață, din dorința de a avea relații instituționale bune cu reprezentanții altor confesiuni, am vrut să îl vizitez pe episcopul de Castellón, în calitatea mea de nou pastor al comunității adventiste a orașului. Episcopul nu era la palatul episcopal, întrucât sediul episcopiei nu este în Castellón, capitala provinciei, ci la Segorbe, un oraș mult mai mic din interiorul provinciei Castellón. Așa că m-a primit vicarul său, un preot bătrân, cu o ținută de modă veche, cu sutană, calotă și tonsură.

  În biroul vicariatului, contrastul dintre noi era țipător: eu, un tânăr de treizeci de ani, fără multă experiență, fără veșminte clericale și fără guler preoțesc, purtând un costum de stradă, păstoream o comunitate mică ce se aduna într-o casă închiriată, aveam o Biblie în servietă și nu vorbeam latină. Vicarul trebuie să fi avut vreo 65 de ani, cu mai mult de patruzeci de ani de preoție la activ, protocanon al catedralei, vicar al unei dioceze cu mii de suflete și sute de biserici. Era îmbrăcat într-o sutană care îi cădea până la glezne. Pe birou avea o carte liturgică și vorbea latina, limba slujbelor catolice. Însă ceva ne unea: amândoi reprezentam o vocație religioasă, o slujire pe care o făceam cu dragoste și devotament. Imaginați-vă că ne-am înțeles atât de bine încât am ajuns să discutăm lucruri din experiența personală. La un moment dat, în timpul întrevederii, bătrânul preot mi-a mărturisit: „În fiecare zi sărut sutana.”

  Pentru o clipă am rămas fără cuvinte, gândindu-mă la ceea ce auzisem. Ce mărturie! Acest slujitor al Domnului își iubea și își respecta vocația religioasă și era fericit. Pentru el, a fi preot, a purta ținuta tipică, cu tot cu tonsură, nu era motiv de rușine, ci de onoare, de recunoaștere a privilegiului pentru care era recunoscător lui Dumnezeu. Așa că săruta sutana în fiecare zi. Pavel îl sfătuiește pe Timotei, ucenicul lui: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” (2 Timotei 2:15). Când m-am despărțit de vicar, i-am spus mișcat: „Vocația și rugăciunea vor continua să ne unească.”

  Să fim buni slujitori ai cauzei Sale! Așa să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu și așa să ne ajute!

  Un meșteșugar iscusit - 2020. Pavel îl sfătuiește pe Timotei, ucenicul lui: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” Să fim buni slujitori ai cauzei Sale! Așa să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu și așa să ne ajute!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...