Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Un meșteșugar iscusit

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe când lucram ca profesor la seminarul adventist din Valencia, am preluat biserica spaniolă din Castellón. Într-o dimineață, din dorința de a avea relații instituționale bune cu reprezentanții altor confesiuni, am vrut să îl vizitez pe episcopul de Castellón, în calitatea mea de nou pastor al comunității adventiste a orașului. Episcopul nu era la palatul episcopal, întrucât sediul episcopiei nu este în Castellón, capitala provinciei, ci la Segorbe, un oraș mult mai mic din interiorul provinciei Castellón. Așa că m-a primit vicarul său, un preot bătrân, cu o ținută de modă veche, cu sutană, calotă și tonsură.

  În biroul vicariatului, contrastul dintre noi era țipător: eu, un tânăr de treizeci de ani, fără multă experiență, fără veșminte clericale și fără guler preoțesc, purtând un costum de stradă, păstoream o comunitate mică ce se aduna într-o casă închiriată, aveam o Biblie în servietă și nu vorbeam latină. Vicarul trebuie să fi avut vreo 65 de ani, cu mai mult de patruzeci de ani de preoție la activ, protocanon al catedralei, vicar al unei dioceze cu mii de suflete și sute de biserici. Era îmbrăcat într-o sutană care îi cădea până la glezne. Pe birou avea o carte liturgică și vorbea latina, limba slujbelor catolice. Însă ceva ne unea: amândoi reprezentam o vocație religioasă, o slujire pe care o făceam cu dragoste și devotament. Imaginați-vă că ne-am înțeles atât de bine încât am ajuns să discutăm lucruri din experiența personală. La un moment dat, în timpul întrevederii, bătrânul preot mi-a mărturisit: „În fiecare zi sărut sutana.”

  Pentru o clipă am rămas fără cuvinte, gândindu-mă la ceea ce auzisem. Ce mărturie! Acest slujitor al Domnului își iubea și își respecta vocația religioasă și era fericit. Pentru el, a fi preot, a purta ținuta tipică, cu tot cu tonsură, nu era motiv de rușine, ci de onoare, de recunoaștere a privilegiului pentru care era recunoscător lui Dumnezeu. Așa că săruta sutana în fiecare zi. Pavel îl sfătuiește pe Timotei, ucenicul lui: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” (2 Timotei 2:15). Când m-am despărțit de vicar, i-am spus mișcat: „Vocația și rugăciunea vor continua să ne unească.”

  Să fim buni slujitori ai cauzei Sale! Așa să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu și așa să ne ajute!

  Un meșteșugar iscusit - 2020. Pavel îl sfătuiește pe Timotei, ucenicul lui: „Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” Să fim buni slujitori ai cauzei Sale! Așa să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu și așa să ne ajute!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...