Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Victorioși pentru a învinge!

  M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal alb. Cel ce stătea pe el avea un arc; i s-a dat o cunună şi a pornit biruitor şi ca să biruiască. (Apocalipsa 6:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce simbolizează calul alb? Ce etapă a istoriei Bisericii Adventiste reprezintă? Ce mesaj teologic ne aduce din istorie? Părinții bisericii și reformatorii secolului al XVI-lea au văzut în calul alb cauza lui Hristos din primul secol al creștinismului. Interpreții preteriști actuali îl recunosc ca pe un simbol al puterii militare și îl identifică cu Imperiul Roman sau cu cei mai duri dintre dușmanii lui, parții. Futuriștii afirmă că acest cal este un simbol al antihristului din timpul sfârșitului. Unii autori catolici consideră că Îl reprezintă pe Hristos Însuși și biserica Sa, mergând învingători prin istorie. Interpretarea istoricistă, pe care o împărtășesc și adventiștii, a recuperat interpretarea originală și vede în el biruințele creștinismului în perioada apostolică.

  Exegeza corectă și verificarea istorică, posibilă datorită Scripturilor, confirmă creștinismul apostolic drept o mișcare victorioasă de evanghelizare. Biblia nu asociază niciodată cuvântul „victorie” cu puterile răului. Răul, în limbaj biblic, este o putere învinsă. Victoria se referă întotdeauna la biruințele adevărului, ale poporului lui Dumnezeu, ale Evangheliei și harului divin. Culoarea alb, aplicată întotdeauna realităților cerești, împreună cu mesajul profund al Apocalipsei coroborează această interpretare.

  „Acum biserica e luptătoare. Acum ne stă împotrivă o lume adâncită în întuneric de miez de noapte și dedată aproape cu totul la idolatrie. Dar vine ziua când lupta va fi terminată și victoria, câștigată. Voia lui Dumnezeu trebuie să se facă pe pământ, așa cum se face în ceruri. Națiunile nu vor mai avea altă lege decât legea cerului. Toți vor fi o familie fericită, unită și îmbrăcată cu veșmintele laudei și mulțumirii – haina neprihănirii lui Hristos. Întreaga natură, în frumusețea ei desăvârșită, Îi va oferi lui Dumnezeu un tribut continuu de laudă și de adorare” (Mărturii, vol. 8, pp. 45-46).

  „Adevărul va triumfa” erau cuvintele murmurate de Jan Hus în timp ce trupul îi era mistuit de flăcările rugului. Reformatorul ceh a avut dreptate: nici apostazia, nici persecuția, nici lumea secularizată, nici vreun atac împotriva adevărului Evangheliei, oricât de violent ar fi, nu îl va putea face să dispară. Biserica, fiii credincioși ai lui Dumnezeu, mesajul pentru timpul nostru vor triumfa, vor birui. Iată mesajul teologic adus din istorie de calul alb.

  Oriunde mergem astăzi, să fluturăm cât mai sus stindardul dreptății.

  Victorioși pentru a învinge! - 2020. Reformatorul ceh a avut dreptate: nici apostazia, nici persecuția, nici lumea secularizată, nici vreun atac împotriva adevărului Evangheliei, oricât de violent ar fi, nu îl va putea face să dispară. Oriunde mergem astăzi, să fluturăm cât mai sus stindardul dreptății.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.