Articolul precedentO viață cu… cântec
  Articolul următorCe m-a învățat viața (2)

  Ce m-a învățat viața (1)

  Ei aduc roade şi la bătrâneţe; sunt plini de suc şi verzi, ca să arate că Domnul este drept, El, stânca mea, în care nu este nelegiuire. (Psalmii 92:14-15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aș vrea să rezum într-un dublu decalog ce am învățat din proprie experiență, selectând câteva criterii care m-au călăuzit de-a lungul vieții mele creștine și pastorale. Să începem cu viața în domeniul spiritual:

  1. Călăuzirea divină: „Domnul este bun şi drept, de aceea arată El păcătoşilor calea.” (Psalmii 25:8)

  2. Mântuirea, ca obiectiv al vieții: Conform lui Diego Jose de Cadiz, cunoașterea adevărată rezidă în aceea că omul se desăvârșește prin har, pentru că, în cele din urmă, cel mântuit capătă cunoaștere, pe când cel care nu e mântuit nu știe nimic.

  3. Privirea ațintită la Isus: „Să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus.” (Evrei 12:1-2)

  4. Rămânerea în sânul familiei: „Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. […] Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15)

  5. Viziune pentru viitor: „Nu avem a ne teme de nimic pentru viitor, decât de a uita calea pe care ne-a condus Domnul și învățătura Sa din istoria trecutului nostru.” (Life Sketches, 196/l902, din Evenimentele ultimelor zile, p. 50)

  6. Căutarea păcii interioare: „Ceea ce îți trebuie însă este pacea: iertarea, pacea și iubirea cerului în suflet.” (Calea către Hristos, p. 35)

  7. Îngrijirea trupului, care este un templu: „Trupul vostru este templul Duhului Sfânt. […] Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:19-20)

  8. Speranță îndelungată și rodnică: „Încă puţină, foarte puţină vreme” şi „Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi.” (Evrei 10:37)

  9. Sfințirea, ca ideal de viață: „Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” (Filipeni 3:13-14)

  10. Esențialul în viața omului: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.” (Eclesiastul 12:13)

  Aceste reguli sunt și vor rămâne întotdeauna elemente fundamentale pentru a învăța să trăim. Începând de astăzi, să le folosim!

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...