Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Ce m-a învățat viața (2)

  Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa. (Proverbele 22:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi aș vrea să vă transmit ce am învățat de-a lungul existenței pentru a duce la bun sfârșit tot ce presupune ea:

  1. Să trăiești condus de idealuri nobile este de o importanță capitală. Nu există forță la fel de puternică precum cea a unui ideal.

  2. Este necesar să accepți compromisuri. O viață luată în serios cere să aibă un contur. Nu este onorabil să trăiești mereu la răscruce de drumuri, fără să accepți un compromis, fără să alegi un drum și să îl urmezi.

  3. Nimic mai rău decât să mergi fără să știi încotro, să te obosești pe cărări lipsite de sens, să trăiești fără o traiectorie.

  4. Să înflorești acolo unde te-a plantat Dumnezeu, indiferent de condiții. Ca să răzbați în viață trebuie să investești perseverență, responsabilitate, curaj, eroism în misiunea pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu. Înseamnă să înflorești acolo unde te-a plantat Dumnezeu, chiar și pe stâncă de ar fi.

  5. Educația și munca asiduă sunt secretul succesului. Genii apărute din senin nu există. De cele mai multe ori, geniul este rezultatul unei munci îndelungate. Șansa recompensează, în general, munca asiduă și tenace.

  6. Lecțiile se învață din eșecuri. Viața ne rezervă dezamăgiri și momente urâte. Și din ele putem învăța o lecție.

  7. Să ai capacitatea de a înțelege oamenii. E imperios necesar ca viața să fie traversată cu o atitudine generoasă de înțelegere a oamenilor. În aceasta constă armonia unui suflet nobil, rezultatul întâlnirii a două virtuți creștine: umilința și mila.

  8. Să nu alergi după bunuri materiale. Să ne amintim cuvintele lui Hristos: „Viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” (Luca 12:15)

  9. Să ai eroismul perseverenței. Eroul pe care fiecare îl poartă în sine preferă eroismul de moment. Întotdeauna e mult mai ușor să îți dai viața într-o clipă decât să trăiești dăruindu-te clipă de clipă.

  10. Să știi să te retragi la timp. Înainte să dispară, soarele se ascunde. Așa înflăcărează norii apusului. Fie ca retragerea să vă fie luminoasă!

  Succesul real nu este al celor aroganți, înțelepciunea mântuitoare nu este a celor vicleni, puterea eliberatoare nu este a celor puternici, bogățiile care dăinuie nu sunt ale celor bogați. Sunt ale acelora care, prin credință și ascultare de Dumnezeu, luptă și lucrează respectându-și semenii și având întotdeauna în vedere sensul transcendent a ceea ce întreprind. Să ne trăim viața de zi cu zi având această convingere în inimă.

  Ce m-a învățat viața (2) - 2020. Succesul real nu este al celor aroganți, înțelepciunea mântuitoare nu este a celor vicleni, puterea eliberatoare nu este a celor puternici, bogățiile care dăinuie nu sunt ale celor bogați. Să ne trăim viața de zi cu zi având această convingere în inimă.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...