Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Ce m-a învățat viața (2)

  Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa. (Proverbele 22:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi aș vrea să vă transmit ce am învățat de-a lungul existenței pentru a duce la bun sfârșit tot ce presupune ea:

  1. Să trăiești condus de idealuri nobile este de o importanță capitală. Nu există forță la fel de puternică precum cea a unui ideal.

  2. Este necesar să accepți compromisuri. O viață luată în serios cere să aibă un contur. Nu este onorabil să trăiești mereu la răscruce de drumuri, fără să accepți un compromis, fără să alegi un drum și să îl urmezi.

  3. Nimic mai rău decât să mergi fără să știi încotro, să te obosești pe cărări lipsite de sens, să trăiești fără o traiectorie.

  4. Să înflorești acolo unde te-a plantat Dumnezeu, indiferent de condiții. Ca să răzbați în viață trebuie să investești perseverență, responsabilitate, curaj, eroism în misiunea pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu. Înseamnă să înflorești acolo unde te-a plantat Dumnezeu, chiar și pe stâncă de ar fi.

  5. Educația și munca asiduă sunt secretul succesului. Genii apărute din senin nu există. De cele mai multe ori, geniul este rezultatul unei munci îndelungate. Șansa recompensează, în general, munca asiduă și tenace.

  6. Lecțiile se învață din eșecuri. Viața ne rezervă dezamăgiri și momente urâte. Și din ele putem învăța o lecție.

  7. Să ai capacitatea de a înțelege oamenii. E imperios necesar ca viața să fie traversată cu o atitudine generoasă de înțelegere a oamenilor. În aceasta constă armonia unui suflet nobil, rezultatul întâlnirii a două virtuți creștine: umilința și mila.

  8. Să nu alergi după bunuri materiale. Să ne amintim cuvintele lui Hristos: „Viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” (Luca 12:15)

  9. Să ai eroismul perseverenței. Eroul pe care fiecare îl poartă în sine preferă eroismul de moment. Întotdeauna e mult mai ușor să îți dai viața într-o clipă decât să trăiești dăruindu-te clipă de clipă.

  10. Să știi să te retragi la timp. Înainte să dispară, soarele se ascunde. Așa înflăcărează norii apusului. Fie ca retragerea să vă fie luminoasă!

  Succesul real nu este al celor aroganți, înțelepciunea mântuitoare nu este a celor vicleni, puterea eliberatoare nu este a celor puternici, bogățiile care dăinuie nu sunt ale celor bogați. Sunt ale acelora care, prin credință și ascultare de Dumnezeu, luptă și lucrează respectându-și semenii și având întotdeauna în vedere sensul transcendent a ceea ce întreprind. Să ne trăim viața de zi cu zi având această convingere în inimă.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...