Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Am un vis…

  Când a adus Domnul înapoi pe prinşii de război ai Sionului, parcă visam. Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: „Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!” (Psalmii 126:1-2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe 28 august 1963, la o sută de ani de la proclamarea abolirii sclaviei de către ilustrul președinte Abraham Lincoln și de la emanciparea negrilor din Statele Unite ale Americii, pastorul baptist Martin Luther King, lider afro-american al rezistenței pacifiste (a militat împotriva războiului din Vietnam), a rostit celebrul discurs I Have a Dream (Am un vis) la Washington D.C., considerat drept unul dintre cele mai elocvente și mai bune discursuri rostite vreodată. Referindu-se la discursul de proclamare a emancipării negrilor, rostit de Lincoln la Gettysburg, a afirmat, cu tremur în glas, că sosise timpul ca zorii bucuriei să pună capăt unei lungi nopți de captivitate. Însă, o sută de ani mai târziu, devenise clar că poporul american nu și-a ținut promisiunile față de afro-americani. Așa că Martin Luther King a afirmat, de această dată cu vehemență: „Nu ne putem declara satisfăcuţi atâta vreme cât copiii noştri vor fi privaţi de libertate şi demnitate prin semne pe care stă scris: «Doar pentru albi».” Și, citând Amos 5:24: „Nu, nu suntem mulțumiți și nu ne vom declara satisfăcuți până când dreptatea nu va curge ca o apă curgătoare şi neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată.”

  Cel mai emoționat moment al discursului este pasajul în care Martin Luther King descrie, într-o notă nostalgică, dar plină de speranță, visul unei țări în care nu vor mai exista prejudecăți rasiale: „Am un vis, şi anume că într-o bună zi, pe dealurile roşii din Georgia, fiii foştilor sclavi şi fiii foştilor proprietari de sclavi vor putea să se aşeze împreună la masa fraternităţii. […] Am un vis că într-o bună zi […] băieţeii şi fetiţele de culoare îşi vor da mâna cu băieţeii şi fetiţele albe, ca fraţii şi surorile. Am un vis!” Și și-a încheiat discursul printr-un cânt entuziast despre libertate: „Dacă vom lăsa să răsune cântul libertăţii, dacă îl vom lăsa să răsune din fiecare aşezare şi din fiecare cătun, din fiecare stat şi din fiecare oraş, atunci vom putea trăi mai repede ziua în care toţi copiii lui Dumnezeu, albi şi negri, evrei şi necredincioşi, protestanţi şi catolici, îşi vor da mâinile şi vor intona versurile vechiului negro spiritual: «În sfârşit, liberi! În sfârşit, liberi! Doamne, Dumnezeule Atotputernic, suntem în sfârşit liberi!»”

  Nu credeți că visul lui Martin Luther King și acest imn al libertății vor fi și ale noastre atunci când va veni Hristos și va pune capăt, definitiv, sclaviei de care suferim în lumea aceasta? Să facem astfel încât acest vis să se concretizeze astăzi în viața noastră și în viețile celor care ne înconjoară.

  Am un vis… - 2020. Nu credeți că visul lui Martin Luther King și acest imn al libertății vor fi și ale noastre atunci când va veni Hristos și va pune capăt, definitiv, sclaviei de care suferim în lumea aceasta? Să facem astfel încât acest vis să se concretizeze astăzi în viața noastră și în viețile celor care ne înconjoară.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...