Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  Credință fără apartenență

  Moise s-a aşezat la uşa taberei şi a zis: „Cine este pentru Domnul să vină la mine!” Şi toţi copiii lui Levi s-au strâns la el. (Exodul 32:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Revista Actualité des religions (Actualitatea religioasă) nr. 44 (2002), editată în Franţa, conține un raport intitulat „L’Europe et les religions” (Europa și religiile), care prezintă un studiu despre relațiile societății europene cu religia. Acest studiu (European Values Survey) s-a realizat în trei etape: 1981, 1990 și 1999 și a avut în vedere aceleași criterii. Rezultatele au revelat care a fost dezvoltarea religioasă a europenilor pe parcursul unei perioade de aproximativ douăzeci de ani. S-a remarcat un recul semnificativ al creștinismului în societatea europeană, pierderea conceptului de autoritate religioasă, o creștere a ateismului din convingere, creșterea credinței în rândul tinerilor și o posibilă tendință mai largă către ordine, o creștere a fenomenului numit „sfântul sălbatic”, adică non-afilierea credincioșilor la o religie, caracterizată de o religiozitate autonomă, de o criză a apartenenței spirituale, de moda de a crede fără a aparține unei instituții religioase.

  Lipsa angajamentului față de imperativele unei hotărâte profesiuni de credință religioasă; pierderea identității, diluată într-o colectivitate generală uniformă, fără ideologii; respingerea conceptului de biserică-instituție, cu funcțiile ei de conducere și guvernare; dispariția conceptului de misiune în lume și de kérygma, mesajul care trebuie proclamat; un umanism care face din individ centrul lui „a vrea, a trebui și a face”, generator de autonomie, independență și subiectivism în raport cu credința în Dumnezeu etc.; toate acestea adaptează multe aspecte seculare unui tip de religiozitate caracteristică omului postmodern din vremea noastră.

  La fel ca în timpul crizei vițelului de aur, noi, adevărații credincioși, trebuie să ne distingem astăzi printr-o poziție fermă de partea lui Dumnezeu. Trebuie să știm care este Dumnezeul nostru și să ne trăim credința, speranța și dragostea creștină fără să bâjbâim, fără îndoieli, sincer, autentic, liber și solidar, cu simțul responsabilității personale.

  Nu este momentul astăzi să mai amânăm, având un sentiment spiritual vag, general, fără obiect. Nu este nici momentul de a ascunde sau de a nega credința noastră religioasă, ci de a striga, de a susține cu convingere cine suntem, ce credem și în ce sperăm.

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… să ne luăm astăzi angajamentul de a-I sluji din toată inima și de a propovădui Cuvântul Său peste tot pe unde vom merge.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...