Amenințat cu moartea

  La ziuă, iudeii au uneltit şi s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea până nu vor omorî pe Pavel. Cei ce făcuseră legământul acesta erau mai mulţi de patruzeci. (Faptele apostolilor 23:12-13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi am vizitat Biserica Adventistă Badalona, din Barcelona, al cărei pastor nu fusese încă hirotonit. Pregătise pentru botez o doamnă de 29 de ani și mă invitase să o botez. Totul era gata pentru ceremonie când, deodată, a apărut soțul ei, îngrozitor de supărat. Cu niciun chip nu era dispus să permită botezul soției sale. Cu exasperare ne-a adus la cunoștință că nu acceptă. Dar ea a insistat hotărâtă: voia să fie botezată. Atât cât s-a putut, am încercat să vorbim cu soțul, să îl calmăm, dar în zadar. Așa că le-am cerut să discute doar ei doi. În cele din urmă, lucrurile s-au petrecut după cum urmează. I-am sugerat candidatei posibilitatea de a realiza botezul cu o altă ocazie și în alt loc, dar ea a refuzat, susținând că decizia îi aparținea ei personal, și nu soțului ei, și că cerea să fie botezată. Atunci soțul și-a scos verigheta, a dat cu ea de pământ și s-a îndreptat către mine spunând: „Vă garantez că veți plăti cu viața dacă o botezați pe soția mea!” Și a plecat. Toată biserica se ruga stăruitor Domnului. Membrii erau speriați, dar botezul a avut loc.

  La mai puțin de un an după aceea, am întâlnit acest cuplu în cadrul unei întâlniri de activități laice. Soțul mi-a spus că venise să îmi ceară sfatul. Ce sfat? Mă ruga cu tristețe să îi ajut să își salveze căsnicia. Am vorbit atunci ca doi prieteni, susținând că eram, de această dată, consilierul lui, dar nu a acceptat recomandările mele. Văzând atitudinea acestuia, m-am îndreptat către soția lui și i-am dat sfaturile potrivite pentru comportamentul în căsătorie al unei femei adventiste care s-a căsătorit cu un neadventist. M-am mai întâlnit cu acest cuplu de încă două ori, fără ca situația să se fi îmbunătățit: soțul îi făcea soției viața imposibilă, o împiedica să meargă la biserică și au sfârșit prin a divorța. El s-a recăsătorit. Cât despre soție, am vorbit cu ea chiar înainte de a scrie aceste rânduri. Continuă să fie loială credinței sale și frecventează și astăzi, patruzeci de ani mai târziu, biserica centrală din Barcelona. El a rămas văduv și suferă de un cancer de prostată în fază terminală. Cât de trist!

  Dumnezeu l-a protejat de mai multe ori pe Pavel de pericolele și amenințările cu moartea și continuă să îi ocrotească pe toți cei care Îi slujesc, Îl ascultă cu credincioșie și Îl iubesc.

  Amenințat cu moartea - 2020. Dumnezeu l-a protejat de mai multe ori pe Pavel de pericolele și amenințările cu moartea și continuă să îi ocrotească pe toți cei care Îi slujesc, Îl ascultă cu credincioșie și Îl iubesc.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...