Articolul precedentCămara cu comori
  Articolul următorÎmpăratul priceput

  Lumină și întuneric

  Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” (Ioan 8:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Înainte de săptămâna creațiunii, Terra era un astru stins, scufundat în întuneric. Dumnezeu a creat lumina în ziua întâi. Apoi, în ziua a patra, a rânduit planeta în ciclurile sistemului solar, iar lumina soarelui s-a răspândit pe întinderea globului pământesc: noapte și zi, întuneric și lumină, la fiecare douăzeci și patru de ore. Imaginea antitetică lumină-întuneric a devenit unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Bibliei: lumina corespunde binelui, harului divin, mântuirii, vieții; întunericul corespunde răului, păcatului, damnării, morții.

  Într-o dimineață, lumea noastră s-a trezit strălucind de lumină, dar s-a umplut de întuneric înainte de căderea nopții. Ca într-o mare eclipsă, lumina a dispărut în plină zi și întunericul a cuprins viața acestei planete: animalele au devenit sălbatice, ființele omenești au devenit umbre sinistre care bâjbâie în căutarea luminii, câmpurile de grâu s-au umplut de neghină, mările și-au croit abisuri adânci și misterioase, munții au devenit abrupți și râurile umflate s-au revărsat peste maluri, ducând cu ele totul la vale.

  Întunericul a cuprins ochii oamenilor, care au devenit triști și temători. Inima le-a fost umbrită și a devenit dură ca piatra. Întunericul a cuprins și inteligența lor, împiedicându-i să gândească înțelept. Conștiința le-a devenit tulbure și au transformat adevărul lui Dumnezeu în minciună. Minunatul cămin creat de Tatăl ceresc s-a transformat într-o cavernă întunecată. Omul a devenit prizonierul ei, având parte de fundul abisului. Boala, violența, înșelăciunea, frica, invidia, viciul, perversiunea, omuciderea s-au instalat până acolo încât au devenit parte din cotidian.

  În mijlocul acestui trist întuneric a apărut lumina: „Căci Dumnezeu, care a zis: «Să lumineze lumina din întuneric», ne-a luminat inimile, ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos” (2 Corinteni 4:6). Isus, Lumina, a coborât în peșteră ca oricare alt prizonier al ei și a luminat-o. El a fost „Lumina lumii”, „Soarele dreptății”, „viața și lumina oamenilor”, „adevărata lumină care luminează pe oricine”. Datorită Lui suntem astăzi „lumină în Domnul”, „copii ai luminii”, „lumini în lume”.

  Să luminăm astăzi viața altora. Să Îl reflectăm pe Isus.

  Lumină și întuneric - 2020. Isus, Lumina, a coborât în peșteră ca oricare alt prizonier al ei și a luminat-o. El a fost „Lumina lumii”, „viața și lumina oamenilor”, „adevărata lumină care luminează pe oricine”. Datorită Lui suntem astăzi „copii ai luminii”, „lumini în lume”. Să luminăm astăzi viața altora. Să Îl reflectăm pe Isus.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...