Lumină și întuneric

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” (Ioan 8:12)

Ascultă ediția audio aici.

Înainte de săptămâna creațiunii, Terra era un astru stins, scufundat în întuneric. Dumnezeu a creat lumina în ziua întâi. Apoi, în ziua a patra, a rânduit planeta în ciclurile sistemului solar, iar lumina soarelui s-a răspândit pe întinderea globului pământesc: noapte și zi, întuneric și lumină, la fiecare douăzeci și patru de ore. Imaginea antitetică lumină-întuneric a devenit unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Bibliei: lumina corespunde binelui, harului divin, mântuirii, vieții; întunericul corespunde răului, păcatului, damnării, morții.

De același autor

Rămași la Dachau

Calm în mijlocul haosului

Într-o dimineață, lumea noastră s-a trezit strălucind de lumină, dar s-a umplut de întuneric înainte de căderea nopții. Ca într-o mare eclipsă, lumina a dispărut în plină zi și întunericul a cuprins viața acestei planete: animalele au devenit sălbatice, ființele omenești au devenit umbre sinistre care bâjbâie în căutarea luminii, câmpurile de grâu s-au umplut de neghină, mările și-au croit abisuri adânci și misterioase, munții au devenit abrupți și râurile umflate s-au revărsat peste maluri, ducând cu ele totul la vale.

Întunericul a cuprins ochii oamenilor, care au devenit triști și temători. Inima le-a fost umbrită și a devenit dură ca piatra. Întunericul a cuprins și inteligența lor, împiedicându-i să gândească înțelept. Conștiința le-a devenit tulbure și au transformat adevărul lui Dumnezeu în minciună. Minunatul cămin creat de Tatăl ceresc s-a transformat într-o cavernă întunecată. Omul a devenit prizonierul ei, având parte de fundul abisului. Boala, violența, înșelăciunea, frica, invidia, viciul, perversiunea, omuciderea s-au instalat până acolo încât au devenit parte din cotidian.

În mijlocul acestui trist întuneric a apărut lumina: „Căci Dumnezeu, care a zis: «Să lumineze lumina din întuneric», ne-a luminat inimile, ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos” (2 Corinteni 4:6). Isus, Lumina, a coborât în peșteră ca oricare alt prizonier al ei și a luminat-o. El a fost „Lumina lumii”, „Soarele dreptății”, „viața și lumina oamenilor”, „adevărata lumină care luminează pe oricine”. Datorită Lui suntem astăzi „lumină în Domnul”, „copii ai luminii”, „lumini în lume”.

Să luminăm astăzi viața altora. Să Îl reflectăm pe Isus.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Lumină și întuneric - Devoțional zilnic. Isus, Lumina, a coborât în peșteră ca oricare alt prizonier al ei și a luminat-o. El a fost „Lumina lumii”, „viața și lumina oamenilor”, „adevărata lumină care luminează pe oricine”. Datorită Lui suntem astăzi „copii ai luminii”, „lumini în lume”. Să luminăm astăzi viața altora. Să Îl reflectăm pe Isus. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.