Programul unei campanii electorale

  În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului şi a şezut jos. Toţi cei ce se aflau în sinagogă aveau privirile pironite spre El. Atunci a început să le spună: „Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură pe care le-aţi auzit.” (Luca 4:20-21)

  Ascultă ediția audio aici.

  După patruzeci de ani de autocrație, am aflat ce înseamnă o campanie electorală democratică. În noaptea din 23 spre 24 mai 1977 a început prima campanie a tranziției politice spaniole, care trebuia să aleagă primii senatori și deputați ai parlamentului spaniol (Cortes Generales). Temele partidelor politice, mitingurile reprezentanților lor, propaganda televizată, panourile pline de afișe, zidurile și spațiile libere, dezbaterile publice ale liderilor, promisiunile țâșnind din toate părțile, totul era un real spectacol politic de echilibristică, demagogie, abilitate dialectică și persuasiune, pentru a obține votul cetățenilor. Se propuneau, printre altele, în acea epocă, un plan de eliminare completă a șomajului, protejarea mediului înconjurător, dreptul la o locuință demnă, deducerea cheltuielilor familiale, dreptul la libera alegere a unui medic și a unui centru de sănătate, eliminarea impozitării pensiilor, un viitor promițător. S-au format un parlament alcătuit din reprezentanți ai poporului și un guvern care să gestioneze politicile publice. Și apoi a urmat realitatea, cu dezamăgirile ei.

  Dacă mi se permite comparația, neobișnuita situație a Spaniei de după război mă duce cu gândul la o altă campanie electorală, declanșată de un Om la începutul lucrării Sale în lume: Hristos. Când a venit în calitate de Mesia la concetățenii Săi din orașul Nazaret, unde copilărise, le-a vestit ce avea să realizeze. Fără să recurgă la panouri publicitare sau la graffiti, la materiale promoționale sau la dezbateri publice. A recurs la Scripturi. Și-a prezentat programul mesianic de acolo, din textul profeției. Era vorba de un plan de reabilitare a omului, valabil nu doar pentru poporul evreu, ci pentru întreaga omenire. Un program inspirat de Duhul Sfânt, pentru împlinirea căruia era nevoie de învestitura Sa. Un proiect care pretinde să aibă soluție la realitățile grave cu care se confruntă omul: sărăcie, mizerie, doliu, nedreptate, boli ale spiritului, orbire spirituală, lanțuri ale oprimării, privarea de libertate. Un plan spiritual care, deși are implicații asupra vieții sociale și politice a oamenilor, nu urmărește interese materiale, din moment ce acționează în interiorul omului, în inima lui. Singurul vot posibil ca răspuns la acest program, care este încă în vigoare, este: „Da, cred.” Atunci, Hristos va lua frâiele vieții noastre și nu ne va dezamăgi niciodată.

  Versetul de azi ne garantează că Domnul Și-a și împlinit promisiunile. Să Îl alegem astăzi la conducerea vieții noastre! Nu ne va dezamăgi niciodată!

  Programul unei campanii electorale - 2020. Isus a recurs la Scripturi. Și-a prezentat programul mesianic de acolo, din textul profeției. Era vorba de un plan de reabilitare a omului, valabil nu doar pentru poporul evreu, ci pentru întreaga omenire. Un program inspirat de Duhul Sfânt, pentru împlinirea căruia era nevoie de învestitura Sa.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Roagă-te ca un părinte!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...