Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  Fericiți cei ce sunt persecutați

  Fratele va da la moarte pe frate-său şi tatăl, pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor şi-i vor omorî. Veţi fi urâţi de toţi pentru Numele Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. (Marcu 13:12-13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Faptul că, de-a lungul secolelor, copiii lui Dumnezeu au fost persecutați constituie o dovadă în plus a marii lupte dintre Hristos și Satana. Deși pare paradoxal, această situație se va agrava în zilele din urmă, ca unul dintre semnele ce precedă sfârșitul. Cum să mai fie posibile persecuții într-o epocă a drepturilor și libertăților omului? Fapt sigur este că nu toate țările lumii se bucură de aceste privilegii și că intoleranța religioasă este pe cale să ia forme foarte diferite, în funcție de guvernul care se află la conducere. Din nefericire, mulți oameni continuă să moară din cauza conflictelor religioase. Se consideră că există trei zone principale unde înflorește intoleranța religioasă: în țările în care este bine înrădăcinat fundamentalismul islamic, în regiunile în care încă persistă regimuri totalitare cu tentă comunistă și în zonele marcate de naționalism etnic. Deși poate părea ciudat, creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat și discriminat din lume. 75% dintre atentatele împotriva libertății religioase au ca țintă creștinii.

  În cea de-a opta fericire, Hristos nu Se referă numai la cele zece mijloace de tortură cruntă prin care îi persecutau romanii pe creștini, la martirii medievali sau la metodele prin care Inchiziția îi obliga pe părinți să își denunțe copiii, pe frați să își denunțe frații, pe soți să se denunțe între ei. Hristos îi consideră fericiți și pe cei care vor trăi marea persecuție finală, care va preceda a doua Sa venire și instaurarea Împărăției cerurilor. Persecuție, opoziție, privare de libertate, poate moarte? Da, este posibil. Dar și fericire: sosirea momentului intrării în Împărăția cerului, brațele deschise ale Regelui, care ne așteaptă.

  Există, totuși, un Dumnezeu în ceruri… când suferim din cauza intoleranței religioase și a persecuției, sub orice formă. În acele momente, El este alături de noi pentru a ne aminti că nimic nu ne poate despărți de dragostea Sa: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? […] Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8:35,38-39).

  Să nu cedăm! El rămâne alături de noi.

  Fericiți cei ce sunt persecutați - 2020. Există, totuși, un Dumnezeu în ceruri… când suferim din cauza intoleranței religioase și a persecuției, sub orice formă. În acele momente, El este alături de noi pentru a ne aminti că nimic nu ne poate despărți de dragostea Sa. Să nu cedăm! El rămâne alături de noi.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...