Articolul precedentIndulj előre!
  Articolul următorDumnezeul neschimbător

  Persecutați și fericiți

  Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. (Matei 5:11-12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o zi, un grup de disidenți ai uneia dintre cele mai mari biserici din Uniunea Adventistă Spaniolă și-a propus să îi discrediteze public și cu o neobișnuită ostilitate pe cei a căror credință o împărtășiseră. Au apărut la radio și la televiziune, au luat legătura cu o doamnă, deputată a unui partid politic, care a început o campanie de cercetări și denunțuri a ceea ce ea considera a fi „secte periculoase”. Disidenții i-au dat deputatei respective documente și publicații. Împinsă de ei și protejată de imunitatea parlamentară, această doamnă a interpretat textele primite într-o manieră voit deplasată, așa încât să denigreze Biserica Adventistă. Deși unele dintre mijloacele de comunicare în masă o acuzau pe deputată de oportunism și de lipsă de obiectivitate, timp de câțiva ani, ea a fost, în Spania, cea mai acreditată voce în materie de secte.

  Niciodată nu a acceptat numeroasele invitații pe care i le-am adresat de a vizita administrația sau unele dintre bisericile noastre, de a ne consulta arhivele și de a pune întrebări direct membrilor. Niciodată nu a acceptat să discutăm, pentru a clarifica erorile pe care le publica. Dimpotrivă, săptămână de săptămână, invectivele și falsele acuzații pe care le aducea se repetau în ziare, reviste și interviuri. Pentru adventiștii spanioli a fost un adevărat coșmar. La alegerile din 1990, și-a pierdut, în cele din urmă, scaunul de deputat, i s-a înlăturat imunitatea parlamentară și a trebuit să răspundă în fața justiției pentru douăzeci și opt de plângeri de defăimare. A acceptat atunci o dezbatere la radio cu mine, din care a reieșit foarte clar că fusese victima unei lipse de informare, din cauză că nu ascultase pe altcineva în afară de foști membri ai bisericii noastre. Și, de atunci, niciodată nu a mai vorbit împotriva adventiștilor de ziua a șaptea.

  Matei 5:11 descrie o persecuție subtilă, care nu atentează la integritatea fizică sau la viața copiilor lui Dumnezeu, ci la onoarea, credibilitatea și reputația lor. Ei nu sunt închiși în temnițe întunecoase de piatră, ci în închisori de hârtie, prizonieri în lanțurile cuvintelor, imaginilor și coloanelor din ziare care, protejate de libertatea de exprimare, aduc injurii, ultragiază și denigrează biserica. Atenție! Această persecuție nu dovedește mai puțină cruzime decât altele și este cu mult mai lipsită de onoare.

  Când suntem agresați pentru cauza lui Hristos, să ne amintim că răsplata va fi mult mai mare.

  Persecutați și fericiți - 2020. Ei nu sunt închiși în temnițe întunecoase de piatră, ci în închisori de hârtie, prizonieri în lanțurile cuvintelor, imaginilor și coloanelor din ziare care, protejate de libertatea de exprimare, aduc injurii, ultragiază și denigrează biserica. Când suntem agresați pentru cauza lui Hristos, să ne amintim că răsplata va fi mult mai mare.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...