Articolul precedentAz élet vize
  Articolul următorInima

  Sarea pământului

  Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni. (Matei 5:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Se povestește că Fritz Kreisler, celebrul violonist vienez decedat în 1962, a văzut într-o zi un Stradivarius în vitrina unui magazin de instrumente muzicale din Londra. A vrut să îl cumpere, dar prețul era teribil de mare. Așa că a cerut să îi fie păstrat până când avea să strângă toți banii. Planul nu i-a reușit. După câteva zile, vioara a fost cumpărată de un colecționar. Kreisler a aflat și, pentru că găsise un cămătar dispus să finanțeze cumpărarea viorii, a solicitat o întâlnire cu milionarul și i-a propus să îi cumpere instrumentul. Nici gând ca acesta să vândă cea mai prețioasă bijuterie a colecției sale. Violonistul a insistat, dar nu l-a putut convinge. Înainte de a-și lua la revedere, l-a rugat pe proprietar să îl lase să cânte o piesă muzicală la minunatul instrument. Milionarul a acceptat. Kreisler a cântat magistral la vioară. Și, pe când se pregătea să plece, colecționarul l-a oprit spunându-i: „Nu plecați, vă dăruiesc acest Stradivarius. Nu pot să țin în vitrină un instrument care produce o muzică atât de frumoasă. Să umpleți lumea întreagă cu aceste melodii!” Dumnezeu nu ne-a făcut privilegiul de a fi sarea și lumina lumii pentru ca noi să rămânem în vitrină.

  Prezența sării nu trece neobservată. Unde e sare, e gust, e asociere și e conservare (protecție). „Sarea trebuie să fie amestecată cu substanța căreia i se adaugă; ea trebuie să pătrundă și să străbată, ca să conserve. Tot așa, prin legături personale și tovărășie, se întâmplă ca oamenii să fie atinși de puterea mântuitoare a Evangheliei. […] Influența personală este o putere. Noi trebuie să ne apropiem mai mult de aceia pe care vrem să îi ajutăm” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 31).

  Isus avertizează că sarea își poate pierde gustul. Pentru a ilustra acest lucru, recurge la o expresie contemporană Lui, devenită dicton popular și care descrie un fenomen care se întâmplă, de obicei, cu sarea de la Marea Moartă, care are impurități. Dacă sarea își pierde gustul, nu mai e bună de nimic. Este aruncată afară și călcată în picioare de oameni, tocmai de aceia cărora trebuia să le transmită gustul de viață spre viață și pe care trebuia să îi protejeze de condamnarea veșnică.

  Domnul nu ne-a chemat ca să trecem neobservați prin lume. Dimpotrivă. Vrea să fim agenți ai schimbării, canale prin care să fie răspândită dragostea Sa care schimbă vieți și să vestim oamenilor că există în ceruri un Dumnezeu.

  Sarea pământului - 2020. Domnul nu ne-a chemat ca să trecem neobservați prin lume. Dimpotrivă. Vrea să fim agenți ai schimbării, canale prin care să fie răspândită dragostea Sa care schimbă vieți și să vestim oamenilor că există în ceruri un Dumnezeu.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...