Articolul precedentLumina lumii
  Articolul următorCea mai înaltă treaptă de mărire

  Opusul răzbunării

  Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. (Romani 12:17-19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am cunoscut familia Deplano și povestea ei la Colegiul Adventist Collonges, din Franța. Tatăl era profesor de desen la gimnaziul nostru. Originar din Algeria, cuplul avea un singur fiu. Acesta s-a căsătorit cu o tânără care a demonstrat foarte curând că nu trăiește după principiile creștine pe care promisese, printr-un botez de conveniență, să le respecte. Ducând o viață dezordonată, ea și-a pierdut rapid interesul față de soțul ei, iar problemele cuplului s-au înmulțit. Între timp, părinții observau, sufereau și se rugau. Și-au dat seama că nora îl înșală pe fiul lor, dar au tăcut, nedorind să se amestece în treburile tinerilor. S-a născut un copil, motiv de bucurie trecătoare. Și ce era mai rău urma să se întâmple. Într-o noapte, tânărul Deplano a fost găsit mort, cu un glonte în cap și tribunalul a acuzat-o de ucidere pe soția lui. Războiul de independență din Algeria a împiedicat executarea pedepsei, pentru că toți francezii au fost obligați să se repatrieze, abandonându-și proprietățile, slujba și preocupările. Familia Deplano, nora și copilul de trei ani s-au mutat în Franța. Resemnați, fără să o mai tragă la răspundere, deși aveau un act care atesta legalitatea acuzațiilor tribunalului algerian, părinții Deplano au suportat vizitele acestei femei, consolându-se cu afecțiunea nepoțelului, care locuia cu ei. După un timp, mama lui, folosindu-se de dreptul de tutore, le-a luat copilul cu ea, la Paris, unde au locuit în chirie.

  Așa i-am cunoscut pe fratele și sora Deplano, triști, dar ancorați în credința în mila divină, plini de compasiune, încercând să uite, fără a se lăsa biruiți de rău, ci biruind răul prin bine, cum spune Pavel. În ciuda a tot ceea ce li se întâmplase, nu au permis urii să le invadeze viața și mai aveau încă multă dragoste de oferit altora.

  Lumea e plină de nedreptăți. Peste tot, atâtea relatări care arată josnicia inimii omului. De fiecare dată când suntem tentați să ne răzbunăm, să ne amintim cât de important este că există în ceruri un Dumnezeu care judecă lumea.

  Astăzi, dacă suntem victime ale nedreptății, să ne amintim: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. Să ne încredem în El!

  Opusul răzbunării - 2020. Lumea e plină de nedreptăți. Peste tot, atâtea relatări care arată josnicia inimii omului. De fiecare dată când suntem tentați să ne răzbunăm, să ne amintim cât de important este că există în ceruri un Dumnezeu care judecă lumea.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...