Articolul precedentMásokról csak jót, vagy semmit!
  Articolul următorÎntreabă pe Domnul!

  Doamne, învață-ne să ne rugăm

  Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui.” (Luca 11:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  V-ați întrebat cum Se ruga Isus? V-ar fi plăcut să Îl auziți rugându-se în taină, într-una din diminețile pe care le petrecea singur cu Dumnezeu? Pe unele dintre rugăciunile Sale le cunoaștem, dar evangheliștii le-au relatat în cuvinte puține. Ucenicii, „după ce fuseseră plecați puțin timp departe de Domnul lor, la întoarcere, L-au găsit în comuniune cu Dumnezeu. El a continuat să Se roage cu glas tare, părând că nu observă prezența lor. Chipul Mântuitorului era luminat de o strălucire cerească. Părea că Se află chiar în prezența Celui Nevăzut, iar în cuvintele Sale era o putere vie, ca și când vorbea față în față cu Dumnezeu” (Rugăciunea, p. 276). Când a terminat, profund impresionați, ucenicii au exclamat: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm!” În Evanghelia după Luca, Rugăciunea Tatăl nostru s-a născut ca răspuns la cererea lor.

  Admirăm întreaga slujire a lui Hristos și ne întrebăm cum și unde găsea El puterea incontestabilă care I-a susținut viața. Ellen White ne arată care era sursa Lui: „Viața de pe pământ a Mântuitorului a fost o viață de comuniune cu natura și cu Dumnezeu. Prin această comuniune, El ne-a descoperit secretul unei vieți pline de putere” (Divina vindecare, p. 51).

  De fiecare dată când trecea printr-o circumstanță dificilă, evangheliile ne spun că Mântuitorul îngenunchea în rugăciune înaintea Tatălui. Pentru El, rugăciunea a fost mai mult decât o practică religioasă pioasă, mai mult decât un convenționalism formal al limbajului spiritual, mai mult decât un instrument de comunicare cu Dumnezeu. Rugăciunea este însăși esența religiei, nu un mijloc, ci un scop în sine, cheia relației credinciosului cu Dumnezeu, respirația sufletului, sursa puterii spirituale.

  Cât a fost pe pământ, Isus a considerat rugăciunea ca fiind indispensabilă vieții Sale. Biblia spune că I se întâmpla să petreacă toată noaptea în rugăciune. Momentele de comuniune cu Tatăl ceresc Îi dădeau o pace profundă. Dacă El, un exemplu viu a ceea ce înseamnă a crede, a simțit o mare nevoie de a se ruga, cu cât mai mult noi ar trebui să simțim nevoia de a ne apropia de Tatăl nostru ceresc! Adevărul este că suntem conștienți de importanța rugăciunii în viața noastră, dar nu ne preocupă suficient.

  Să consacrăm astăzi timp pentru rugăciune și pentru a ne deschide inimile înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unui Prieten. El Însuși ne va învăța să ne rugăm.

  Doamne, învață-ne să ne rugăm - 2020. Dacă El, un exemplu viu a ceea ce înseamnă a crede, a simțit o mare nevoie de a se ruga, cu cât mai mult noi ar trebui să simțim nevoia de a ne apropia de Tatăl nostru ceresc! Adevărul este că suntem conștienți de importanța rugăciunii în viața noastră, dar nu ne preocupă suficient.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...