Articolul precedentAz igaz jellem
  Articolul următorCorect până la capăt

  Învață să te rogi

  Iată dar cum trebuie să vă rugaţi. (Matei 6:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe când nepoțeii mei erau mici, am încercat să îi învățăm să se roage lângă pătuț, înainte de masă, înainte de culcare, când plecam de acasă. Ne rugam dacă cineva din familie era bolnav sau în oricare altă situație în care aveam nevoie de ajutorul și ocrotirea lui Dumnezeu și a îngerilor Săi. Copiii imitau gesturile și repetau cuvintele bunicilor: își uneau mânuțele, se plecau pe genunchi, închideau ochii și repetau cuvintele pe care le auzeau. La sfârșitul rugăciunii, rosteau un „amin” sonor și un surâs încântător li se desena pe chipuri. Într-o zi, fără să aibă nevoie de prezența noastră, acești copii se vor ruga lui Dumnezeu așa cum îi vor fi învățat bunicii lor. La fel a vrut să procedeze Isus cu ucenicii Săi. În Matei, după ce le-a dat câteva instrucțiuni despre atitudinea corectă în rugăciune, le-a spus: „Iată dar cum trebuie să vă rugaţi.” Și ei au repetat cuvintele Rugăciunii Tatăl nostru (Matei 6:9-13).

  Tatăl nostru nu este o rugăciune care irupe din inimă. Nu ne aparține. Este o rugăciune revelată și cu caracter didactic, care vine chiar de la Dumnezeu, prin Hristos. Dumnezeu pune El Însuși în gura noastră cuvintele pe care să I le adresăm. Coborâtă la noi din ceruri, urcă înapoi la Dumnezeu și, prin minunea Duhului Sfânt, devine cea mai desăvârșită și intimă exprimare a realității noastre umane, a vieții bisericii și a lumii pierdute, a tuturor ființelor căzute, tulburate și în nevoie, care ne înconjoară.

  Când rostim Tatăl nostru, buzele noastre rostesc Cuvântul minunat al lui Dumnezeu! Duhul Sfânt ne inspiră rugăciunea, ne transformă prin ea și ne face să trăim în ea. Rugăciunea Tatăl nostru nu trebuie înțeleasă ca o rugăciune repetitivă și formală, cu puterea de a schimba situația când suntem în momente dificile sau de a ne împlini nevoile. Tatăl nostru este o rugăciune pedagogică, educativă, vie, tare și puternică, este o cale și un model de viață schimbată, prin care realitatea noastră se adaptează termenilor și aspirațiilor pe care le exprimăm când o rostim.

  Dumnezeu, prin Isus Hristos, nu doar că ne învață această rugăciune. O rostește împreună cu noi. A văzut întrupat sensul acestei rugăciuni. El, care S-a revelat drept Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu, este și rugăciunea întrupată. Dacă dăm crezare făgăduințelor Lui, vom fi ca aceia care exprimă prin viața lor această rugăciune-model – Tatăl nostru – și dau astfel mărturie.

  Învață să te rogi - 2020. Rugăciunea Tatăl nostru nu trebuie înțeleasă ca o rugăciune repetitivă și formală, cu puterea de a schimba situația când suntem în momente dificile sau de a ne împlini nevoile. Tatăl nostru este o rugăciune pedagogică, educativă, vie, tare și puternică.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...