Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Sfințească-te numele Tău

  Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră! Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt.” (1 Petru 1:15-16)

  Ascultă ediția audio aici.

  După ce ne-am apropiat de Dumnezeu ca de Tatăl nostru care este în ceruri, nu ne-am fi gândit vreodată să Îi cerem ca primă rugăminte: „Sfințească-Se Numele Tău.” Ce vrea să ne învețe Isus cu această primă cerere din rugăciunea-model?

  În rugăciunea preoțească, Isus spune: „Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume” (Ioan 17:6). Pavel, la rândul său, ne adresează următorul avertisment: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus (Coloseni 3:17). Ca popor al lui Dumnezeu, ducem Numele lui Dumnezeu înaintea oamenilor, ca lumea să cunoască sfințenia, adevărul, dreptatea Sa, prin mărturia noastră. Numele Lui este strâns legat de viața noastră. Prima cerere din „Tatăl nostru” presupune, așadar, eliminarea oricărei înălțări omenești, a oricărui merit uman, și sfințirea Numelui lui Dumnezeu. Conform apostolului Petru, pe drumul mântuirii nu ne putem încrede în niciun alt nume în afară de Cel al lui Isus Hristos: „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi” (Faptele 4:12).

  Sfințirea Numelui lui Dumnezeu înseamnă că niciodată nu va fi folosit pentru a acoperi nelegiuiri sau nedreptăți. Dumnezeu ne-a poruncit: „Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău” (Exodul 20:7) și El nu poate vedea nedreptatea și minciuna, urăște violența, nu suportă ca cea mai neînsemnată dintre creaturile Sale să fie năpăstuită și să îi fie încălcate drepturile și vrea ca lumea, privind spre biserică, să își poată da seama cine este El.

  Mai mult de 400 000 de persoane vizitează în fiecare an Catedrala Santa Maria de Leon (1205–1301), Spania, numită Pulchra Leonina, pentru a admira cei 1 805 m² de minunate vitralii medievale, care fac ca zidurile să fie cele mai simple cu putință, iar interiorul bisericii să aibă un spectru luminos inegalabil. Într-o zi, o învățătoare de la școala publică a întrebat-o pe o elevă dacă poate să le explice colegilor ce este acela un sfânt. Fetița, care văzuse cu siguranță minunatele vitralii ale catedralei, decorate cu figuri policrome și strălucitoare, a spus: „Un sfânt este un om făcut din cioburi de sticlă, colorate și prinse laolaltă în plumb, prin care trece lumina cerului.”

  Să arătăm lumii astăzi, prin viața noastră, că Dumnezeu este dragoste.

  Sfințească-te numele Tău - 2020. „Un sfânt este un om făcut din cioburi de sticlă, colorate și prinse laolaltă în plumb, prin care trece lumina cerului.” Să arătăm lumii astăzi, prin viața noastră, că Dumnezeu este dragoste.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Roagă-te ca un părinte!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru copiii din familia mea și din biserica mea! Ajută-mă să prețuiesc acest dar și să îi port mereu în rugăciune către Tine! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii din familia ta și din biserica ta! Îi știi pe toți pe nume? Amintește fiecare nume înaintea lui Dumnezeu! Propune-ți ca măcar o dată pe săptămână să te rogi pentru fiecare în parte!

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...