Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Sfințească-te numele Tău

  Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră! Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt.” (1 Petru 1:15-16)

  Ascultă ediția audio aici.

  După ce ne-am apropiat de Dumnezeu ca de Tatăl nostru care este în ceruri, nu ne-am fi gândit vreodată să Îi cerem ca primă rugăminte: „Sfințească-Se Numele Tău.” Ce vrea să ne învețe Isus cu această primă cerere din rugăciunea-model?

  În rugăciunea preoțească, Isus spune: „Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume” (Ioan 17:6). Pavel, la rândul său, ne adresează următorul avertisment: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus (Coloseni 3:17). Ca popor al lui Dumnezeu, ducem Numele lui Dumnezeu înaintea oamenilor, ca lumea să cunoască sfințenia, adevărul, dreptatea Sa, prin mărturia noastră. Numele Lui este strâns legat de viața noastră. Prima cerere din „Tatăl nostru” presupune, așadar, eliminarea oricărei înălțări omenești, a oricărui merit uman, și sfințirea Numelui lui Dumnezeu. Conform apostolului Petru, pe drumul mântuirii nu ne putem încrede în niciun alt nume în afară de Cel al lui Isus Hristos: „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi” (Faptele 4:12).

  Sfințirea Numelui lui Dumnezeu înseamnă că niciodată nu va fi folosit pentru a acoperi nelegiuiri sau nedreptăți. Dumnezeu ne-a poruncit: „Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău” (Exodul 20:7) și El nu poate vedea nedreptatea și minciuna, urăște violența, nu suportă ca cea mai neînsemnată dintre creaturile Sale să fie năpăstuită și să îi fie încălcate drepturile și vrea ca lumea, privind spre biserică, să își poată da seama cine este El.

  Mai mult de 400 000 de persoane vizitează în fiecare an Catedrala Santa Maria de Leon (1205–1301), Spania, numită Pulchra Leonina, pentru a admira cei 1 805 m² de minunate vitralii medievale, care fac ca zidurile să fie cele mai simple cu putință, iar interiorul bisericii să aibă un spectru luminos inegalabil. Într-o zi, o învățătoare de la școala publică a întrebat-o pe o elevă dacă poate să le explice colegilor ce este acela un sfânt. Fetița, care văzuse cu siguranță minunatele vitralii ale catedralei, decorate cu figuri policrome și strălucitoare, a spus: „Un sfânt este un om făcut din cioburi de sticlă, colorate și prinse laolaltă în plumb, prin care trece lumina cerului.”

  Să arătăm lumii astăzi, prin viața noastră, că Dumnezeu este dragoste.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...