Articolul precedentKedves áldozat
  Articolul următorSunt un slujitor

  Vie împărăția Ta

  Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: «Uite-o aici!» sau: «Uite-o acolo!» Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.” (Luca 17:20-21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Toate literaturile lumii și-au amintit cu nostalgie de paradisul pierdut și au așteptat cu ardoare restabilirea epocii de aur. Visul, aspirația supremă a omenirii, trebuia să readucă lumii pacea, bucuria veșnică, bunăstarea și fericirea tuturor. Traducând din poetul latin Ovidiu, Miguel de Cervantes descrie, în Don Quijote de la Mancha, această lume ideală a trecutului și a viitorului: „Fericită epocă […] și veacuri fericite, numite de cei din vechime epoca de aur […], pentru că, pe atunci, muritorii nu cunoșteau cele două cuvinte, al meu și al tău! Toate lucrurile erau de obște în acel sfânt veac. […] Totul era, pe atunci, pace, prietenie, armonie. […] Nu exista niciun fel de fraudă, de minciună, de răutate care să se amestece cu sinceritatea și buna-credință. Nu se auzea altceva decât vocea dreptății, fără ca cea a favorului sau a interesului, care acum o sufocă și o subjugă, să fi îndrăznit să o tulbure” (Don Quijote de la Mancha, cap. XI, traducere liberă după Louis Viardot, 1836, vol. 1, pp. 154–155).

  Ce este Împărăția lui Dumnezeu și, dacă este deja printre noi, de ce trebuie să facă obiectul cererii noastre și să constituie speranța rugăciunilor noastre? Pentru majoritatea oamenilor, Împărăția lui Dumnezeu este o stare superioară la care se ajunge treptat, cu sau fără ajutorul lui Dumnezeu. Dar pentru creștini, Împărăția lui Dumnezeu corespunde lui Isus Hristos, venit de la Tatăl în această lume, cu toată puterea harului mântuitor.

  Astăzi, Împărăția lui Dumnezeu este invizibilă. Instaurarea definitivă a Împărăției Sale pe pământ este o imensă speranță, speranța revenirii Sale. Când cerem „vie Împărăția Ta”, cerem ca Isus Hristos să revină, nu în mod spiritual, în inima noastră, pentru că asta face deja prin Duhul Sfânt. Nu cerem să vină așa cum a făcut-o deja, dezbrăcându-Se de divinitate. Ci să revină ca Rege, în slavă, ca Domn Atotputernic, ca Judecător al întregului pământ.

  Când cerem: „Vie Împărăția Ta”, nu cerem o epocă de aur făurită de oameni, nici pe cea din reveriile poeților, ci minunile Împărăției pe care ne-a promis-o Isus, sfârșitul și renunțarea sinceră la toate micile împărății pe care le-am instaurat în viața noastră. Putem să începem de astăzi să trăim cerul pe pământ. Să fim deciși în a face această alegere!

  Vie împărăția Ta - 2020. Când cerem: „Vie Împărăția Ta”, nu cerem o epocă de aur făurită de oameni, nici pe cea din reveriile poeților, ci minunile Împărăției pe care ne-a promis-o Isus, sfârșitul și renunțarea sinceră la toate micile împărății pe care le-am instaurat în viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...