Dă-ne nouă pâinea cea de toate zilele

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Anii de după război au fost grei pentru multe dintre familiile spaniole: rații, șomaj, salarii de mizerie, locuințe lipsite de cele mai elementare mijloace de igienă. Pâinea era raționalizată, rară și neagră. Nu pentru că ar fi fost integrală, ci pentru că era făcută din fel de fel de tipuri de făină. José, unchiul din partea mamei, era șofer de camioane. Transporta pește de la San Sebastian la Zaragoza, trecând prin Navarra, regiune în care, datorită drepturilor sale istorice și a colaborării cu armata generalului Francisco Franco în timpul războiului civil, pâinea nu era raționalizată. Acolo, oamenii aveau pâine albă, dulce și compactă, spongioasă, făcută din cea mai bună făină, cu coajă strălucitoare și crocantă. Unchiul meu cumpăra câteva dintre minunățiile de pâini și, când sosea la Zaragoza, ne aducea și nouă. Îmi amintesc că tata lua pâinile în mâini și le tăia în bucățele pe care le mâncam ca desert. Pentru mine și frații mei, era un adevărat festin. Și astăzi, acasă la mine, nu aș putea să termin o masă fără să pun în gură, la final, o bucățică de pâine.

  Pâinea este alimentul de bază pentru milioane de persoane. Este simbolul a tot ceea ce avem nevoie pentru a supraviețui. Până acum, Tatăl nostru ne-a invitat să cerem, în Numele Lui, voința și Împărăția divine. Acum trebuie să cerem pentru noi, cu încrederea concretă și precisă a copilului care cere tatălui său de mâncare pentru a putea trăi. „Dă-ne nouă astăzi”, spune Tatăl nostru, pentru că Dumnezeu este singura Ființă care deține totul, marele furnizor, iar omul, creatura Sa, este cel care primește totul. Cu această rugăciune, redevenim creaturi alături de Creator, cu legături de încredere care ne permit să plecăm și să venim fără nicio grijă, căci știm că avem un Dumnezeu care are grijă de noi.

  Dar cererea pentru pâinea cea de toate zilele depășește nevoile noastre materiale. Cerem și pâinea prieteniei și afecțiunii omenești, pâinea dragostei conjugale și a păcii familiale, pâinea sănătății și a bucuriei de a trăi, pâinea libertății și a păcii sociale. Pâinea cea de toate zilele a Tatălui nostru reprezintă pâinea cerului, Cuvântul lui Dumnezeu, pâinea vieții, cea care dă viață și hrănește credința noastră. „Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu»” (Matei 4:4).

  Să ne hrănim astăzi viața din Cuvântul lui Dumnezeu!

  Dă-ne nouă pâinea cea de toate zilele - 2020. Pâinea cea de toate zilele a Tatălui nostru reprezintă pâinea cerului, Cuvântul lui Dumnezeu, pâinea vieții, cea care dă viață și hrănește credința noastră. Să ne hrănim astăzi viața din Cuvântul lui Dumnezeu!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...