Dă-ne nouă pâinea cea de toate zilele

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Anii de după război au fost grei pentru multe dintre familiile spaniole: rații, șomaj, salarii de mizerie, locuințe lipsite de cele mai elementare mijloace de igienă. Pâinea era raționalizată, rară și neagră. Nu pentru că ar fi fost integrală, ci pentru că era făcută din fel de fel de tipuri de făină. José, unchiul din partea mamei, era șofer de camioane. Transporta pește de la San Sebastian la Zaragoza, trecând prin Navarra, regiune în care, datorită drepturilor sale istorice și a colaborării cu armata generalului Francisco Franco în timpul războiului civil, pâinea nu era raționalizată. Acolo, oamenii aveau pâine albă, dulce și compactă, spongioasă, făcută din cea mai bună făină, cu coajă strălucitoare și crocantă. Unchiul meu cumpăra câteva dintre minunățiile de pâini și, când sosea la Zaragoza, ne aducea și nouă. Îmi amintesc că tata lua pâinile în mâini și le tăia în bucățele pe care le mâncam ca desert. Pentru mine și frații mei, era un adevărat festin. Și astăzi, acasă la mine, nu aș putea să termin o masă fără să pun în gură, la final, o bucățică de pâine.

  Pâinea este alimentul de bază pentru milioane de persoane. Este simbolul a tot ceea ce avem nevoie pentru a supraviețui. Până acum, Tatăl nostru ne-a invitat să cerem, în Numele Lui, voința și Împărăția divine. Acum trebuie să cerem pentru noi, cu încrederea concretă și precisă a copilului care cere tatălui său de mâncare pentru a putea trăi. „Dă-ne nouă astăzi”, spune Tatăl nostru, pentru că Dumnezeu este singura Ființă care deține totul, marele furnizor, iar omul, creatura Sa, este cel care primește totul. Cu această rugăciune, redevenim creaturi alături de Creator, cu legături de încredere care ne permit să plecăm și să venim fără nicio grijă, căci știm că avem un Dumnezeu care are grijă de noi.

  Dar cererea pentru pâinea cea de toate zilele depășește nevoile noastre materiale. Cerem și pâinea prieteniei și afecțiunii omenești, pâinea dragostei conjugale și a păcii familiale, pâinea sănătății și a bucuriei de a trăi, pâinea libertății și a păcii sociale. Pâinea cea de toate zilele a Tatălui nostru reprezintă pâinea cerului, Cuvântul lui Dumnezeu, pâinea vieții, cea care dă viață și hrănește credința noastră. „Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu»” (Matei 4:4).

  Să ne hrănim astăzi viața din Cuvântul lui Dumnezeu!

  Dă-ne nouă pâinea cea de toate zilele - 2020. Pâinea cea de toate zilele a Tatălui nostru reprezintă pâinea cerului, Cuvântul lui Dumnezeu, pâinea vieții, cea care dă viață și hrănește credința noastră. Să ne hrănim astăzi viața din Cuvântul lui Dumnezeu!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...