Articolul precedentCsiszolási folyamat
  Articolul următor„Ori la bal, ori la spital …”

  Iartă-ne greșelile noastre

  Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, şterge fărădelegile mele! (Psalmii 51:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu s-a spus încă totul. Ca persoane cu responsabilitate morală, copii ai unui Tată iubitor, sfânt și drept, ne rămâne în continuare să ne apropiem de El ca vinovați, cerându-I iertare pentru greșelile noastre. Cu toții Îl supărăm pe Dumnezeu când ne îndoim de Cuvântul Său, păcat al necredinței; când abuzăm de harul Său, reclamând că nu ni-L acordă mereu și mereu; când suntem nerecunoscători, uitând de toate ocaziile când ne-a arătat har; când suntem egoiști și ne ocupăm doar de noi înșine; când mândria face din noi ființe autonome și independente; când nu avem milă față de aproapele, judecând și condamnând cu o patimă neiertătoare; când ne place pacea mai mult decât dreptatea și rămânem indiferenți la suferința altora; când ne refugiem în tăcere, complici în fața nedreptății și perfidiei; prin toate acestea, suntem foarte adesea o ofensă continuă la adresa Tatălui care este în ceruri.

  Dacă vreodată vom ajunge să credem că nu Îl mai rănim pe Domnul, dacă vom pierde nevoia vitală de a-I cere iertare, înseamnă că am părăsit credința creștină. Un creștin nu este un om care nu greșește niciodată înaintea lui Dumnezeu, ci este cel care trăiește pocăința și dureroasa stare de neputință prin care greșește față de Domnul. Pentru un creștin, a trăi este echivalent cu a cere iertare Tatălui, căci știe că Isus a murit pentru păcatele lui ca el să aibă viața, pentru că știe că toate păcatele i-au fost șterse prin cruce și îngropate cu Isus Hristos: „Dar Dumnezeu, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos” (Efeseni 2:5).

  Fie ca Dumnezeu Însuși să ne pună pe buze rugăciunea de iertare. Aceasta este o minune a harului Său extraordinar. Dumnezeu ne atrage la El, ne îmbrățișează și ne spune cu dragoste: „Cere-Mi iertare.” Prin aceste cuvinte, Dumnezeu Se adresează acuzatorilor noștri… „Cere-Mi iertare”, și vei primi iertarea cerească, aceea care îți dă pacea și echilibrul conștiinței. Această iertare este revelarea lui Dumnezeu. Nimeni nu Îl poate cunoaște pe Tatăl ceresc fără să fi fost iertat. Nimeni, înaintea Lui, nu poate fi altceva decât un păcătos iertat. Așa cum i-a răspuns lui David când s-a rugat: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!” (Psalmii 51:12), El ne oferă iertarea divină și pune în noi un duh nou și statornic.

  Să Îl implorăm pe Dumnezeu pentru iertare. Să ne mărturisim păcatele. Să ne recunoaștem defectele. El ne așteaptă.

  Iartă-ne greșelile noastre - 2020. Să Îl implorăm pe Dumnezeu pentru iertare. Să ne mărturisim păcatele. Să ne recunoaștem defectele. El ne așteaptă.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...