Articolul precedentSzeret az Úr!
  Articolul următorTestul credinței

  Precum și noi iertăm greșiților noștri

  Atunci, stăpânul a chemat la el pe robul acesta şi i-a zis: „Rob viclean! Eu ţi-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat. Oare nu se cădea să ai şi tu milă de tovarăşul tău, cum am avut eu milă de tine?” (Matei 18:32-33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Aveam abia vreo doisprezece ani, dar eram foarte curios să știu cum funcționează biserica protestantă pe care o frecventa de câteva luni fratele meu, Adolf. Îmi doream mult de tot să îl însoțesc, însă el considera că eram prea mic. Dar am așteptat și, într-o zi, momentul potrivit a venit. Fratele meu urma să participe la o piesă de teatru în biserica lui, avea rolul de rege și am cerut să îl însoțesc. A acceptat și așa am intrat pentru prima dată în contact cu Biserica Adventistă din Zaragoza. M-au întâmpinat câțiva tineri de vârsta mea și s-au purtat atât de bine cu mine, încât am decis că nu voi pierde acele prietenii, pe care le-am păstrat chiar și șaizeci de ani mai târziu.

  Piesa de teatru despre care am amintit era o adaptare a parabolei robului nemilos. Nu înțelesesem niciodată povestea aceasta și am fost foarte impresionat. Regele avea un datornic care îi datora o avere imensă. Cum omul nu putea să o restituie, regele i-a șters datoria. Celui iertat, un alt rob îi datora o sumă mică. Pentru că nu a putut s-o plătească, creditorul lui l-a aruncat în închisoare. Regele a auzit, s-a supărat foarte tare din cauza aceasta și a decis, în cele din urmă, să nu-i mai anuleze datoria robului nemilos. Așa că, depinde iertarea divină de iertarea noastră?

  Iertarea înseamnă mai mult decât o conștiință liniștită. Iertarea divină ne determină să ne implicăm, nu poate fi nicio secundă inactivă, nu poate să fie în mine fără să treacă pe la fratele meu. Nu putem să cerem: „Iartă-ne greșelile noastre” fără să adăugăm imediat „și dă-ne harul de a ierta cum ierți Tu”. Personal, nu înțeleg și nici nu cred în implorarea iertării dacă ea nu scoate din inima mea ura și resentimentul.

  Această cerere din Rugăciunea Tatăl nostru este, fără îndoială, cea mai importantă pentru noi înșine, pentru iertarea noastră, dar aici este vorba, în același timp, și de o mare exigență, pentru că ne obligă să fim consecvenţi și să îi iertăm și noi pe cei care ne greșesc.

  Astăzi este timpul să iertăm și să trăim fără ranchiună. Nu amânați!

  Precum și noi iertăm greșiților noștri - 2020. Această cerere din Rugăciunea Tatăl nostru este, fără îndoială, cea mai importantă pentru noi înșine, pentru iertarea noastră, dar aici este vorba și de o mare exigență, pentru că ne obligă să fim consecvenţi și să îi iertăm și noi pe cei care ne greșesc. Astăzi este timpul să iertăm și să trăim fără ranchiună. Nu amânați!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...