Articolul precedentTekintsünk fel a hit szemével!
  Articolul următorDupă perdea

  Căci ale Tale sunt împărăția, puterea și slava

  Ale Tale sunt, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, veşnicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pământ este al Tău! A Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpân mai presus de orice! De la Tine vin bogăţia şi slava, Tu stăpâneşti peste tot, în mâna Ta sunt tăria şi puterea, şi mâna Ta poate să mărească şi să întărească toate lucrurile. (1 Cronici 29:11-12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Toate dovezile de text de care dispunem arată că doxologia prin care se termină Rugăciunea Tatăl nostru nu aparține versiunii originale a lui Isus, ci a fost adăugată mai târziu, ca expresie a spiritului de adorare cu care a primit și a păstrat biserica primară această rugăciune a Învățătorului. Atât în Vechiul Testament, mai ales în Psalmii, cât și în Noul Testament, mai ales în epistolele lui Pavel, găsim aceste formule de rugăciune liturgică ce recunosc și celebrează slava lui Dumnezeu.

  După ce ne-am exprimat nevoia de pâine și iertare, după ce am cerut ajutorul divin în încercări și eliberarea de puterea celui rău, trebuie să ne întoarcem din nou fața către Cel pe care Îl implorăm. La sfârșitul rugăciunii, ca act de închinare, trebuie să ne afirmăm recunoștința față de Divinitate și de misterul suveranității Sale.

  Faptul de a ne ruga prezintă două pericole: primul, de a nu ne gândi la ce spunem și de a repeta în mod automat formule învățate cu care ne-am obișnuit; al doilea, mult mai general, de a nu ne gândi la Ființa căreia ne adresăm. Cea mai bună rugăciune poate fi, fără să ne dăm seama, cea prin care credinciosul își descarcă inima înaintea Tatălui ceresc și caută să găsească mângâierea. Rugăciunea plăcută lui Dumnezeu este cea care ține cont de prezența reală a lui Dumnezeu, cea prin care stabilim un dialog cu El.

  „Căci a Ta este…”, ne invită rugăciunea Tatăl nostru să rostim. „Căci a Ta este…”, se roagă și regele David. „Căci a Ta este…” conține existența noastră autentică, ea aparține acestei rostiri. Conține ceea ce suntem sau ceea ce putem deveni, grație împlinirii divine a cererilor și implorărilor noastre. Totul, în lumea de astăzi, de mâine și dintotdeauna, depinde de recunoștința admirativă și de certitudinea ferventă că măreția, puterea, gloria, victoria și onoarea, precum și Împărăția, bogățiile și puterea vin de la Tatăl nostru ceresc.

  Vă invit astăzi să recunoaștem suveranitatea divină în viețile noastre. Amintindu-ne lucrul acesta, vom putea să facem față cu bine dificultăților acestei zile.

  Căci ale Tale sunt împărăția, puterea și slava - 2020. Totul, în lumea de astăzi, de mâine și dintotdeauna, depinde de recunoștința admirativă și de certitudinea ferventă că măreția, puterea, gloria, victoria și onoarea, precum și Împărăția, bogățiile și puterea vin de la Tatăl nostru ceresc.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...