Articolul precedentTeljesítsd a kötelességed!
  Articolul următorMinunea din casa ta

  Ajunge zilei necazul ei

  Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:33-34)

  Ascultă ediția audio aici.

  Învățăturile despre încrederea în Dumnezeu ocupă o bună parte a Bibliei. Înainte de a încheia Predica de pe Munte, Isus amintește de atenția pe care o dă Dumnezeu păsărilor și florilor, cu aplicație la încrederea implicită pe care credincioșii trebuie să o aibă în El: „Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: «Ce vom mânca?» sau: «Ce vom bea?» sau: «Cu ce ne vom îmbrăca?» Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele” (Matei 6:30-32).

  Îngrijorarea pentru nevoile de bază ale vieții, nesiguranța cu privire la cum vor fi acestea satisfăcute în vreme de criză, dorința de a ne asigura un viitor prosper sunt juste și oportune într-o lume instabilă, în care dificultățile pot schimba, în scurt timp, bunăstarea noastră. De ce S-a referit Isus la credința în Dumnezeu abordând aceste preocupări logice și legitime ale credinciosului? Aici, învățătura lui Isus se rezumă la trei principii:

  1. Trebuie să evităm neliniștea, nesiguranța și lipsa de încredere care se nasc din necredință. Suntem credincioși, viața noastră este ancorată în făgăduințele lui Dumnezeu și, deși în aparență o situație poate părea fără ieșire, putem să ne amintim: „Cerul întreg este preocupat de bunul nostru mers. N-ar trebui să îngăduim ca problemele și îngrijorările vieții de fiecare zi să ne tulbure sufletul și să ne întunece fața” (Calea către Hristos, p. 88).

  2. Să încercăm să luăm fiecare zi pe rând, pentru a nu ne scufunda din cauza problemelor zilei de mâine. „Îndeplinirea cu credincioşie a datoriilor zilei de astăzi este cea mai bună pregătire pentru încercările de mâine. Nu îngrămădiţi laolaltă toate răspunderile şi grijile zilei de mâine, adăugându-le zilei de azi” (Divina vindecare, p. 364).

  3. Să Îl căutăm pe Domnul din toată inima și să lăsăm viața noastră în mâinile Lui. „Aceia care se călăuzesc după principiul că slujirea și cinstirea lui Dumnezeu trebuie să fie ținta supremă vor constata că necazurile pier și că înaintea lor se deschide o cărare netedă” (Hristos, Lumina lumii, p. 276).

  Să luăm decizia de a fi fericiți doar pentru ziua de azi. Să profităm de bucuriile pe care ni le oferă Cerul. Să nu ne îngrijorăm de vreo zi care încă nu a venit, pentru că există în ceruri un Dumnezeu…

  Ajunge zilei necazul ei - 2020. Să luăm decizia de a fi fericiți doar pentru ziua de azi. Să profităm de bucuriile pe care ni le oferă Cerul. Să nu ne îngrijorăm de vreo zi care încă nu a venit, pentru că există în ceruri un Dumnezeu...
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...