Articolul precedentŐrizd meg a szívedet!
  Articolul următorCare e minunea?

  Cine nu este împotriva voastră este pentru voi

  Ioan a luat cuvântul şi a zis: „Învăţătorule, noi am văzut pe un om scoţând draci în Numele Tău şi l-am oprit, pentru că nu merge după noi.” „Nu-l opriţi”, i-a răspuns Isus, „fiindcă cine nu este împotriva voastră este pentru voi.” (Luca 9:49-50)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era Săptămâna Mare și mă aflam în timpul serviciului militar. Deși se apropiau zile libere prin lege, șeful de detașament a decis să nu dea permisie niciunui soldat ca să petreacă acele zile în familie. În Joia Mare, în timpul nopții, în companie, soldații s-au distrat și au făcut o bătaie cu perne. Repede, sergentul de serviciu a intrat și i-a certat:

  – Huliganilor, nu respectați caracterul religios al acestor zile! De ce nu v-am găsit rugându-vă? Vă uitați și voi la Puyol cum își face datoria în fiecare seară?

  S-a făcut liniște. Unul dintre soldați, care era catolic practicant, i-a invitat pe câțiva să își spună rozariul. Când au început, m-am ridicat la marginea patului. Sergentul s-a apropiat și m-a întrebat:

  – Puyol, și tu spui rozariul?

  – Nu, dar nu mi se pare corect să dorm în timp ce colegii mei spun rozariul.

  A doua zi, ofițerul de gardă m-a chemat și mi-a spus:

  – Puyol, ești în permisie până luni.

  În textul de astăzi, Isus dă ucenicilor o mare lecție de toleranță activă. Apostolii credeau că autenticitatea creștină are drept criteriu participarea la grupul de ucenici ai Învățătorului. Isus i-a corectat, spunându-le că a fi un ucenic veritabil depinde de starea de spirit și de inimă: a fi sau a nu fi în favoarea lui Hristos. Ellen White a scris sute de pagini pentru a demasca apostazia bisericilor creștine istorice și, în același timp, îi considera pe credincioșii lor drept potențiali supuși ai Împărăției lui Dumnezeu și făcea următoarele declarații despre toleranță: „Mulți dintre catolici sunt cei mai conștiincioși creștini și trăiesc în toată lumina care strălucește asupra lor, iar Dumnezeu va lucra prin ei” (Evenimentele ultimelor zile, p. 138). „Din lucrurile pe care mi le-a arătat Dumnezeu, un mare număr de suflete va fi salvat din mijlocul catolicilor. […] Nu trebuie să aibă loc nicio ieșire care să atace bisericile celelalte, pentru că lucrul acesta nu va face altceva decât să creeze un spirit de luptă, să astupe urechile și să închidă inimile în fața adevărului. Noi avem de făcut o lucrare, dar nu de a dărâma, ci de a zidi” (Evanghelizare, p. 549).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să fim mai înțelegători și prietenoși cu cei care nu ne împărtășesc credința.

  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...