Articolul precedentŐrizd meg a szívedet!
  Articolul următorCare e minunea?

  Cine nu este împotriva voastră este pentru voi

  Ioan a luat cuvântul şi a zis: „Învăţătorule, noi am văzut pe un om scoţând draci în Numele Tău şi l-am oprit, pentru că nu merge după noi.” „Nu-l opriţi”, i-a răspuns Isus, „fiindcă cine nu este împotriva voastră este pentru voi.” (Luca 9:49-50)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era Săptămâna Mare și mă aflam în timpul serviciului militar. Deși se apropiau zile libere prin lege, șeful de detașament a decis să nu dea permisie niciunui soldat ca să petreacă acele zile în familie. În Joia Mare, în timpul nopții, în companie, soldații s-au distrat și au făcut o bătaie cu perne. Repede, sergentul de serviciu a intrat și i-a certat:

  – Huliganilor, nu respectați caracterul religios al acestor zile! De ce nu v-am găsit rugându-vă? Vă uitați și voi la Puyol cum își face datoria în fiecare seară?

  S-a făcut liniște. Unul dintre soldați, care era catolic practicant, i-a invitat pe câțiva să își spună rozariul. Când au început, m-am ridicat la marginea patului. Sergentul s-a apropiat și m-a întrebat:

  – Puyol, și tu spui rozariul?

  – Nu, dar nu mi se pare corect să dorm în timp ce colegii mei spun rozariul.

  A doua zi, ofițerul de gardă m-a chemat și mi-a spus:

  – Puyol, ești în permisie până luni.

  În textul de astăzi, Isus dă ucenicilor o mare lecție de toleranță activă. Apostolii credeau că autenticitatea creștină are drept criteriu participarea la grupul de ucenici ai Învățătorului. Isus i-a corectat, spunându-le că a fi un ucenic veritabil depinde de starea de spirit și de inimă: a fi sau a nu fi în favoarea lui Hristos. Ellen White a scris sute de pagini pentru a demasca apostazia bisericilor creștine istorice și, în același timp, îi considera pe credincioșii lor drept potențiali supuși ai Împărăției lui Dumnezeu și făcea următoarele declarații despre toleranță: „Mulți dintre catolici sunt cei mai conștiincioși creștini și trăiesc în toată lumina care strălucește asupra lor, iar Dumnezeu va lucra prin ei” (Evenimentele ultimelor zile, p. 138). „Din lucrurile pe care mi le-a arătat Dumnezeu, un mare număr de suflete va fi salvat din mijlocul catolicilor. […] Nu trebuie să aibă loc nicio ieșire care să atace bisericile celelalte, pentru că lucrul acesta nu va face altceva decât să creeze un spirit de luptă, să astupe urechile și să închidă inimile în fața adevărului. Noi avem de făcut o lucrare, dar nu de a dărâma, ci de a zidi” (Evanghelizare, p. 549).

  Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să fim mai înțelegători și prietenoși cu cei care nu ne împărtășesc credința.

  Cine nu este împotriva voastră este pentru voi - 2020. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne ajute să fim mai înțelegători și prietenoși cu cei care nu ne împărtășesc credința.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...