Darul profeției în biserică

  Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor spre zidire, sfătuire şi mângâiere. (1 Corinteni 14:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Încă de la începuturile mișcării adventiste, unii s-au concentrat pe respingerea lui Ellen White ca profet și pe atacurile îndreptate împotriva slujirii ei. Printre aceștia, amintim pe D.M. Canright, John K. Kellogg, A.F. Ballenger, A.T. Jones, Ronald L. Numbers și Walter T. Rea. Cu toții au încercat să o discrediteze pe Ellen White, contestând revelațiile și inspirația Duhului Sfânt în scrierile ei. Unii dintre ei au acuzat-o de plagiat; alții, ca Desmond Ford, au afirmat că darul ei profetic nu era identic cu al profeților din scrierile canonice ale Scripturilor.

  Slujirea profeților s-a încheiat odată cu cea a lui Isus? Ce este și ce nu este Ellen White pentru adventiști? Cum trebuie să ne raportăm la darul profeției din biserică? Nicio declarație din Noul Testament nu anunță încetarea profetismului. Profetismul va înceta odată cu celelalte daruri spirituale „când va veni ce este desăvârșit” (1 Corinteni 13.10). Darul profeției era ceva obișnuit în biserica apostolică și nimic nu ne indică faptul că ar fi fost de o altă natură decât cel al profetismului din Vechiul Testament. Frédéric Godet spune: „El își are sursa într-o revelare a stării actuale, a evoluției și a viitorului Împărăției lui Dumnezeu. Prin faptul că profetul transmite această revelație bisericii, se străduiește să o stimuleze și să o ridice la înălțimea menirii ei” (Commentaire sur la Première Épître aux Corinthiens, II, p. 208).

  Scrierile lui Ellen White nu sunt o a doua Biblie pentru adventiști. Vorbim despre texte inspirate, dar necanonice, deoarece canonul Scripturii s-a încheiat cu Noul Testament și considerăm că orice manifestare spirituală sau charismatică trebuie să se supună lui „stă scris…”. Ea însăși recunoaște: „Scripturile stabilesc în mod explicit că regula după care orice învățătură și orice experiență trebuie să fie testate este Cuvântul lui Dumnezeu” (Vous recevrez une puissance, p. 122). Așa cum spune versetul de astăzi, lucrarea profetesei Domnului a slujit și slujește pentru construirea, încurajarea și mângâierea bisericii în aceste vremuri care precedă a doua venire a lui Hristos. Încă din adolescență am fost un cititor asiduu al seriei „Mărturii pentru comunitate”, o mică lumină care m-a ajutat, m-a educat, m-a ferit de problemele cu care se confruntă tinerii și m-a condus întotdeauna către cea mai mare lumină, Cuvântul lui Dumnezeu. Să profităm astăzi de sfaturile profeților, pe care Dumnezeu le-a dat bisericii pentru consolidarea ei.

  Darul profeției în biserică - 2020. „Mărturii pentru comunitate”, o mică lumină care m-a ajutat, m-a educat, m-a ferit de problemele cu care se confruntă tinerii și m-a condus întotdeauna către cea mai mare lumină, Cuvântul lui Dumnezeu. Să profităm astăzi de sfaturile profeților, pe care Dumnezeu le-a dat bisericii pentru consolidarea ei.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...