Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Faptele îi urmează

  Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează! (Apocalipsa 14:13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi, 16 iulie 2015, comemorăm o sută de ani de la moartea lui Ellen White, care a decedat în casa ei din Elmshaven (Statele Unite), la vârsta de 88 de ani. A suferit după ce, căzând, și-a fracturat șoldul pe 13 februarie și din acel moment s-a stins cum se stinge o lumânare, după cum spunea fiul ei William. Timp de șaptezeci de ani, slujirea ei ca profet a fost una prolifică. A primit ultima dintre viziuni, care privea tinerii, pe 3 martie 1915 și, cu o săptămână înainte de a muri, ultimele sale cuvinte au fost: „Știu în cine am crezut.”

  Au avut loc trei ceremonii de înmormântare: în duminica zilei de 18 iulie, în grădina din Elmshaven, casa în care a locuit în ultimii ani ai vieții sale, ceremonie la care au participat patru sute de persoane. Luni, 19 iulie, la Richmond, San Francisco Bay, unde credincioșii din Uniunea California și-au luat rămas-bun de la conducătorul spiritual și la care au participat mai mult de o mie de persoane. În cele din urmă, duminică, 24 iulie, la Battle Creek, în cimitirul Oak Hill, unde dorise să fie înmormântată, alături de soțul ei. A fost ceremonia cea mai importantă și care a atras cel mai mare număr de oameni, mai mult de patru mii. Președintele Conferinței Generale, A.G. Daniells, a citit o biografie a profetesei Domnului, arătând contribuția supranaturală pe care a avut-o în biserică și în lume. S.N. Haskell, președintele Uniunii de Conferințe, a ținut predica bazată pe Psalmii 116:15 și Apocalipsa 14:13.

  O sută de ani mai târziu, cu greu putem să facem o evaluare a ceea ce datorează biserica noastră slujirii lui Ellen White. Convingerea fermă a vocației profetice, ca biserică a rămășiței; rolul evlaviei, speranței și reformei, care sunt rezultate din așteptarea Revenirii; răspândirea universală a mesajului adventist, rolul instituțional în domeniul educației, sănătății și publicațiilor și chiar structura administrativă a bisericii, toate au fost rodul binecuvântat al sfatului său inspirat, al activității personale de susținere și de suport oferit conducătorilor, al călătoriilor sale și, în special, al mărturiilor.

  Periodicul Star din Sainte-Hélène (California, Statele Unite), din 23 iulie 1915, a dedicat un foarte amplu reportaj vieții și lucrării lui Ellen White și, ca și cum ar fi fost o confirmare a cuvintelor biblice „faptele lor îi urmează”, articolul a concluzionat: „Acum decedată, pentru totdeauna mesager.”

  Să îi cerem lui Dumnezeu ca viețile noastre să fie o binecuvântare pentru alții.

  Faptele îi urmează - 2020. Să îi cerem lui Dumnezeu ca viețile noastre să fie o binecuvântare pentru alții.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...