Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Crezi lucrul acesta?

  Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?” (Ioan 11:25-26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai triste zile din slujirea mea a fost cea de 20 decembrie 1987. În Colegiul din Sagunto, tânăra Elena Muñoz, fiică a doi pensionari, foști slujbași în Departamentul Publicații din Spania, a murit zdrobită de un zid în timp ce pregătea, alături de alți tineri, sărbătoarea de Crăciun. În timpul funeraliilor, cu toții, părinți, profesori, elevi, prieteni și frați, am fost invadați de durere și neputință. La începutul predicii, am spus: „Este o zi tristă, prea tristă, moartea ne-a răpit-o cu violență pe draga noastră Elena, ca și cum ne-ar fi smuls o bucată din carnea noastră.” În inimile noastre de credincioși se învălmășeau numeroase întrebări pentru Dumnezeu, cu teamă și evlavie: De ce, Doamne? De ce nu a ocrotit-o mâna Ta atotputernică pe copila Ta iubită?

  Ceea ce a urmat a fost o încercare grea pentru credința noastră și consolarea de care aveam nevoie nu putea veni decât prin credință. Doar prin credința care străpunge invizibilul, hrănește încrederea și speranța, prin credința care se supune Cuvântului lui Dumnezeu. În Evanghelia lui Ioan, două cuvinte se repetă frecvent, „a crede” și „viață”, care păstrează o relație inseparabilă de cauză-efect: „Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6:40); episodul în care această relație este cel mai bine evidențiată este cel al învierii lui Lazăr. Când rostește cuvintele: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi”, Isus răspunde la neputința credinței Martei și la durerea cauzată de moartea lui Lazăr, pentru că o luptă se ducea între realitatea tragică a pierderii unei ființe iubite și speranța învierii viitoare, iar miza era credința ei. Întrebarea: „Crezi lucrul acesta?” este una retorică, pentru a sublinia această miză.

  În acea zi nefericită, am adresat aceeași întrebare tuturor celor apropiați, care sufereau în urma pierderii Elenei Muñoz: Credeți că Isus este Mântuitorul lumii? Credeți că Isus este Viața? Credeți că ne iubește? Credeți că suferă împreună cu noi? Credeți că a înviat din morți și a biruit moartea? Să credem! Pentru că, „dacă vom crede, vom vedea slava lui Dumnezeu!” (Ioan 11:40).

  Crezi lucrul acesta? - 2020. Credeți că Isus este Mântuitorul lumii? Credeți că Isus este Viața? Credeți că ne iubește? Credeți că suferă împreună cu noi? Credeți că a înviat din morți și a biruit moartea? Să credem! Pentru că, „dacă vom crede, vom vedea slava lui Dumnezeu!”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...