Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Crezi lucrul acesta?

  Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?” (Ioan 11:25-26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai triste zile din slujirea mea a fost cea de 20 decembrie 1987. În Colegiul din Sagunto, tânăra Elena Muñoz, fiică a doi pensionari, foști slujbași în Departamentul Publicații din Spania, a murit zdrobită de un zid în timp ce pregătea, alături de alți tineri, sărbătoarea de Crăciun. În timpul funeraliilor, cu toții, părinți, profesori, elevi, prieteni și frați, am fost invadați de durere și neputință. La începutul predicii, am spus: „Este o zi tristă, prea tristă, moartea ne-a răpit-o cu violență pe draga noastră Elena, ca și cum ne-ar fi smuls o bucată din carnea noastră.” În inimile noastre de credincioși se învălmășeau numeroase întrebări pentru Dumnezeu, cu teamă și evlavie: De ce, Doamne? De ce nu a ocrotit-o mâna Ta atotputernică pe copila Ta iubită?

  Ceea ce a urmat a fost o încercare grea pentru credința noastră și consolarea de care aveam nevoie nu putea veni decât prin credință. Doar prin credința care străpunge invizibilul, hrănește încrederea și speranța, prin credința care se supune Cuvântului lui Dumnezeu. În Evanghelia lui Ioan, două cuvinte se repetă frecvent, „a crede” și „viață”, care păstrează o relație inseparabilă de cauză-efect: „Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6:40); episodul în care această relație este cel mai bine evidențiată este cel al învierii lui Lazăr. Când rostește cuvintele: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi”, Isus răspunde la neputința credinței Martei și la durerea cauzată de moartea lui Lazăr, pentru că o luptă se ducea între realitatea tragică a pierderii unei ființe iubite și speranța învierii viitoare, iar miza era credința ei. Întrebarea: „Crezi lucrul acesta?” este una retorică, pentru a sublinia această miză.

  În acea zi nefericită, am adresat aceeași întrebare tuturor celor apropiați, care sufereau în urma pierderii Elenei Muñoz: Credeți că Isus este Mântuitorul lumii? Credeți că Isus este Viața? Credeți că ne iubește? Credeți că suferă împreună cu noi? Credeți că a înviat din morți și a biruit moartea? Să credem! Pentru că, „dacă vom crede, vom vedea slava lui Dumnezeu!” (Ioan 11:40).

  Crezi lucrul acesta? - 2020. Credeți că Isus este Mântuitorul lumii? Credeți că Isus este Viața? Credeți că ne iubește? Credeți că suferă împreună cu noi? Credeți că a înviat din morți și a biruit moartea? Să credem! Pentru că, „dacă vom crede, vom vedea slava lui Dumnezeu!”
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...