Mie Mi le-ați făcut

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. (Matei 25:40)

  Ascultă ediția audio aici.

  Textele din Scriptură care ne sunt adresate cel mai direct sunt cele care ne vorbesc despre misiunea bisericii în lume. Doctrina socială a bisericii noastre nu este rezultatul unei simple reflecții teologice, nici al oportunismului ecleziastic. Este o problemă de coerență cu Evanghelia și de fidelitate față de Cuvântul lui Hristos și față de exemplul Său suprem: „Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi” (Matei 20:28) și „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul”(Faptele 10:38). Dragostea, compasiunea, slujirea au fost exemplul Său și, pe baza lor, Isus va judeca lumea la sfârșit.

  Pe 19 și 20 octombrie 1982, valul de aer rece care aproape în fiecare an, în lunile octombrie și noiembrie, face ravagii pe coasta mediteraneeană spaniolă a determinat o asemenea cantitate de precipitații, încât barajul mlaștinilor de la Tous s-a prăbușit, eliberând din albia fluviului Jucar și a afluenților lui 2 500 hm³ de apă și aluviuni.

  Localități întregi, cum ar fi Sollana, au fost inundate. Când apele s-au mai retras, au putut ajunge aici ajutoare trimise de peste tot din Spania: haine, pături, alimente, corturi, material sanitar etc. Pe 23, s-a cerut ajutor umanitar prin mijloacele de comunicare pentru scoaterea aluviunilor din case și distribuirea ajutoarelor colectate.

  În acel Sabat, am organizat o echipă de intervenție pe terenul de sport al Colegiului din Sagunto. Profesorii, personalul nedidactic și elevii majori (în total, patruzeci de persoane), însoțiți de echipa de la bucătărie și echipați cu saci de dormit și câteva unelte, am plecat la Sollana cu un autobuz împrumutat de la un vecin din Sagunto. Primarul din Sollana ne-a găzduit într-o școală nouă, care fusese inundată în bună parte, și am început să lucrăm. Am curățat case, am împărțit locuitorilor pături, hrană și, mai ales, multe mesaje de încurajare și speranță. Cinci zile mai târziu, ne-am întors la colegiu. Colegii și elevii care nu putuseră să ne însoțească ne-au primit ca pe niște eroi, dar noi nu am considerat decât că am împlinit cuvintele lui Isus: „Mie Mi le-ați făcut.”

  Pe parcursul acestei experiențe am simțit că Dumnezeu S-a putut folosi de viețile noastre într-un mod unic, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Sunt experiențe care nu se uită și care sunt esența Evangheliei. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne folosească în slujirea aproapelui.

  Mie Mi le-ați făcut - 2020. Pe parcursul acestei experiențe am simțit că Dumnezeu S-a putut folosi de viețile noastre într-un mod unic, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Sunt experiențe care nu se uită și care sunt esența Evangheliei. Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne folosească în slujirea aproapelui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...