Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Simone, dormi?

  Şi aceasta cu atât mai mult cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. (Romani 13:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Relatarea din evanghelii a vieții apostolului Petru spune că, de trei ori, acesta a adormit în momente importante din viața sa. Prima dată, Petru a adormit în momentul Schimbării la Față (Luca 9:28-36). Se apropia Săptămâna Patimilor și Isus i-a luat pe Petru, Iacov și Ioan și i-a dus pe un munte să se roage. În timpul rugăciunii, fața și hainele Lui au început să strălucească și, în acel moment, Moise și Ilie au apărut în slava lor și au vorbit cu El. Dar Petru și ceilalți ucenici adormiseră și, din această cauză, nu au putut contempla slava lui Isus și nici auzi vocea din cer care confirma divinitatea Învățătorului.

  A doua oară, Petru a adormit în Ghetsimani (Marcu 14:32-42). Isus era tulburat, avea nevoie mai mult ca oricând de susținerea alor Săi și de ajutorul lui Petru. Așa că i-a luat din nou pe Petru, Iacov și Ioan și i-a dus într-un loc unde se întâlneau de obicei pentru a se ruga. Le-a cerut să se roage pentru El și pentru ei înșiși, ca să nu cedeze ispitei; între timp, puțin mai la o parte, a făcut și El același lucru, plângând și transpirând sânge. De două ori însă i-a găsit adormiți, cuprinși de somn: „Simone, tu dormi? Un ceas n-ai fost în stare să veghezi?”

  A treia oară, Petru a adormit în închisoarea din Ierusalim (Faptele 12:6-11). Irod, Tetrarhul, îl ucisese deja pe Iacov și voia să facă la fel cu Petru, pentru a intra în grațiile iudeilor. Dar Petru, prins în lanțuri într-o celulă, între doi soldați, dormea liniștit. Un Înger al Domnului l-a lovit în coastă pe Petru pentru a-l trezi și a-l scoate din închisoare.

  La fel ca Petru, dormim uneori când trebuie să fim treji și să veghem. Dormim când Dumnezeu Își manifestă puterea pentru noi, când ne întărește credința și încrederea în El, când vrea să ne pregătească pentru momente dificile prin care trecem ca să fim încercați. La fel ca Petru, dormim când Isus așteaptă colaborarea noastră responsabilă, dedicată și activă. Dormim inconștienți când El este preocupat de faptul că în joc se află mântuirea sufletelor. Poate că dormim ca fecioarele neînțelepte care așteaptă venirea Lui? Atenție! Pavel ne spune: „Este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.”

  Să Îi cerem lui Dumnezeu astăzi să ne ajute să veghem și să ne rugăm în orice clipă. Și astfel, vom fi pregătiți să înfruntăm provocările vieții.

  Simone, dormi? - 2020. La fel ca Petru, dormim uneori când trebuie să fim treji și să veghem. Să Îi cerem lui Dumnezeu astăzi să ne ajute să veghem și să ne rugăm în orice clipă. Și astfel, vom fi pregătiți să înfruntăm provocările vieții.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...