Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Moartea unui fiu

  El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? (Romani 8:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Maria, originară din Zuera (Zaragoza, Spania) și soțul ei, Mauricio, au lucrat pentru părinții mei la sfârșitul Războiului civil din Spania. El era vizitiul nostru: conducea un atelaj de transport urban, tras de un cal. Ea o ajuta pe mama și avea grijă de mine pe când aveam doi ani. A trecut timpul și s-au întors în Zuera, la douăzeci de kilometri de capitală, unde își aveau casa și terenurile. Dar Mauricio a murit și Maria a rămas singură, foarte singură, însoțită doar de amintiri amare. Familia mea mergea an de an la Zuera pentru a pune flori la mormântul lui Mauricio și al celor trei copii ai săi. Cuplul avusese, într-adevăr, doi fii și o fiică, dar toți muriseră. Una dintre aceste morți tulbura fără consolare viața tristă a Mariei: cea a lui Antonio, cel mai mic dintre băieți, care fusese împușcat în timpul Războiului civil, după ce fusese denunțat în mod josnic de un vecin din sat, deși nu împlinise încă șaisprezece ani. În fiecare an, ca să mergem la cimitir, trebuia să trecem pe la poarta denunțătorilor. „Asasinilor! Asasinilor! – striga Maria neconsolată – mi-ați ucis băiatul! Era doar un copil!” Scena s-a repetat an de an, până când, în cele din urmă, a murit și Maria.

  Am văzut durerea teribilă pe care o poate cauza pierderea unui copil. Am văzut norii doliului coborând asupra vieților unor părinți; i-am văzut strigând, plângând, disperând, pierzându-și dorința de a trăi, întrebându-se: „De ce el? De ce nu am murit eu în locul lui?”

  Textul de astăzi ne vorbește despre darul Fiului lui Dumnezeu care a murit pentru omenire. A suferit Dumnezeu ca oricare alt părinte în urma morții lui Isus? Moartea Fiului lui Dumnezeu nu a fost întâmplătoare sau neprevăzută. Dumnezeu „n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți”. Darul Fiului lui Dumnezeu și moartea Sa nedreaptă pe cruce au fost cea mai mare, cea mai importantă și cea mai dureroasă mărturie a Providenței divine în această lume.

  Să Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu Și-a cruțat propriul Fiu ca să ne salveze și să îi oferim tot ce e mai bun în viața noastră.

  Moartea unui fiu - 2020. Moartea Fiului lui Dumnezeu nu a fost întâmplătoare sau neprevăzută. Dumnezeu „n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți”. Să Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu Și-a cruțat propriul Fiu ca să ne salveze și să îi oferim tot ce e mai bun în viața noastră.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...