Articolul precedentAz igazi nevelés
  Articolul următorCerere de top

  Atracția crucii

  „Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii.” Vorbind astfel, arăta cu ce moarte avea să moară. (Ioan 12:32-33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu câțiva ani în urmă, cu ocazia ceremoniilor de dedicare a noii biserici din campusul adventist din Collonges-sous-Salève (Franța), au fost prezentate cele trei cruci ale clădirii: crucea exterioară, de pe fațadă, arată caracterul sacru al edificiului. În interior, pe peretele amvonului este o cruce luminoasă care prezidează serviciile divine. În cele din urmă, cea de-a treia cruce, din hol, face parte dintr-un basorelief din ipsos și rășină, reprezentând un rând de brazde care se intersectează într-un punct și având scris, la bază: „Voi atrage la Mine pe toți oamenii.”

  „A atrage”, minunat cuvânt, al cărui verb original, elkuo, înseamnă „a conduce la”, „a atrage cu putere”, așa cum un magnet atrage fierul și oțelul. Reprezintă ceea ce a fost și este cu adevărat crucea, un puternic magnet spiritual, irezistibil și transformator.

  Apostolul Pavel le spunea corintenilor: „Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării, dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1:18). Crucea este instrumentul de reconciliere cu Dumnezeu (Coloseni 1:20). A-L urma pe Isus înseamnă a purta în fiecare zi o cruce (Luca 9:23). Crucea, instrument de tortură, este viața, pentru că magnetul crucii exercită o atracție a sensibilității și dragostei divine.

  Să încercăm să ilustrăm atracția crucii: dacă luăm un magnet și câteva bucățele de oțel de forme și culori diferite, magnetul le va atrage, fără excepție, pe toate. Dacă punem fărâmele de oțel pe o foaie de hârtie și, pe sub foaie, ducem magnetul de la un capăt la altul, ele vor urma magnetul oriunde vom vrea. Dacă luăm o bară mică de oțel și o lăsăm puțin să se magnetizeze, ea va dobândi puterea de atracție a magnetului și va atrage, la rândul ei, bucățele de oțel. În același fel, crucea ne transmite și nouă puterea ei de atracție. Dar dacă îndepărtăm o clipă de magnet mica bară de oțel și îi dăm câteva lovituri puternice cu o bucată de lemn, își va pierde cu desăvârșire puterea de atracție. Separarea de cruce și ispitele lui Satana ne lipsesc de atracția crucii.

  Să păstrăm în memorie: prin cruce, avem putere de atracție; fără ea, redevenim indivizi inerți, fără capacitatea de a transmite iubirea mântuitoare a lui Isus.

  Atracția crucii - 2020. Să păstrăm în memorie: prin cruce, avem putere de atracție; fără ea, redevenim indivizi inerți, fără capacitatea de a transmite iubirea mântuitoare a lui Isus.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...