În lipsa crucii

  În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine şi eu, faţă de lume! (Galateni 6:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Islamul este astăzi una dintre cele mai importante religii ale lumii. Deși pare ciudat pentru musulmani, Isus are un loc important în Coran, cartea lor sfântă.

  Din cele 114 capitole în care este împărțit, 15 vorbesc despre Isus și 93 de versete Îi sunt consacrate. În linii mari, Coranul Îl ridică pe Isus la un nivel la care niciun alt protagonist coranic nu ajunge, în afară de Allah, bineînțeles. Relatările despre Maria și familia ei, despre Ioan Botezătorul, despre nașterea și copilăria lui Isus sunt cele care predomină.

  În plus, Hristos este numit întotdeauna „Isus, Fiul Mariei”, pentru a sublinia umanitatea Lui. Cu toate acestea, Coranul consideră conceperea lui Isus ca fiind o lucrare a Duhului: „Și astfel, Mariei, fiica lui Imran, care și-a păstrat virginitatea, i-am insuflat Duhul Nostru” (LXVI:12). Isus este considerat ca fiind musulmanul perfect. Venirea Lui a fost un semn al lui Allah, o mărturie a milei divine, pe care Isus o dovedește prin minunile Sale. Isus confirmă Scripturile anterioare, aduce Evanghelia și anunță venirea lui Mohamed, pe care Coranul îl confundă cu Mângâietorul promis de Hristos. A doua venire a lui Isus este acceptată în tradiția heterodoxă prin Mahdi, personaj mesianic care va scoate lumea din nedreptate și va instaura o domnie a dreptății și a păcii.

  Onorat cu titlurile de Slujitorul lui Allah, Mesia, Cuvântul, un Spirit emanând din Allah, Isus este mai mult decât un trimis, un profet, o creatură divină, dar nu este Dumnezeu. Mai mult, Coranul păstrează o tăcere absolută cu privire la lucrarea mântuitoare a lui Isus, așa că neagă patimile și moartea Lui reală pe cruce. Fără cruce, islamului îi lipsește noțiunea de dragoste a lui Dumnezeu pentru om și a omului pentru Dumnezeu; dimpotrivă, pentru musulmani, motiv de laudă sunt supunerea și ascultarea față de Allah.

  A înlătura crucea din speranța creștină înseamnă a o goli de sens. Fără cruce, creștinismul se reduce la o serie de relatări morale antice, o listă de lucruri bune și câteva promisiuni pentru o viață mai bună. Axa în jurul căreia se învârte Biblia este Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii (Ioan 1:36).

  Vă invit să medităm astăzi la crucea lui Hristos, aducându-I slavă pentru sacrificiul pe care L-a făcut pentru noi, și la valoarea imensă pe care o avem în ochii Lui.

  În lipsa crucii - 2020. Vă invit să medităm astăzi la crucea lui Hristos, aducându-I slavă pentru sacrificiul pe care L-a făcut pentru noi, și la valoarea imensă pe care o avem în ochii Lui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...