În lipsa crucii

  În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine şi eu, faţă de lume! (Galateni 6:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  Islamul este astăzi una dintre cele mai importante religii ale lumii. Deși pare ciudat pentru musulmani, Isus are un loc important în Coran, cartea lor sfântă.

  Din cele 114 capitole în care este împărțit, 15 vorbesc despre Isus și 93 de versete Îi sunt consacrate. În linii mari, Coranul Îl ridică pe Isus la un nivel la care niciun alt protagonist coranic nu ajunge, în afară de Allah, bineînțeles. Relatările despre Maria și familia ei, despre Ioan Botezătorul, despre nașterea și copilăria lui Isus sunt cele care predomină.

  În plus, Hristos este numit întotdeauna „Isus, Fiul Mariei”, pentru a sublinia umanitatea Lui. Cu toate acestea, Coranul consideră conceperea lui Isus ca fiind o lucrare a Duhului: „Și astfel, Mariei, fiica lui Imran, care și-a păstrat virginitatea, i-am insuflat Duhul Nostru” (LXVI:12). Isus este considerat ca fiind musulmanul perfect. Venirea Lui a fost un semn al lui Allah, o mărturie a milei divine, pe care Isus o dovedește prin minunile Sale. Isus confirmă Scripturile anterioare, aduce Evanghelia și anunță venirea lui Mohamed, pe care Coranul îl confundă cu Mângâietorul promis de Hristos. A doua venire a lui Isus este acceptată în tradiția heterodoxă prin Mahdi, personaj mesianic care va scoate lumea din nedreptate și va instaura o domnie a dreptății și a păcii.

  Onorat cu titlurile de Slujitorul lui Allah, Mesia, Cuvântul, un Spirit emanând din Allah, Isus este mai mult decât un trimis, un profet, o creatură divină, dar nu este Dumnezeu. Mai mult, Coranul păstrează o tăcere absolută cu privire la lucrarea mântuitoare a lui Isus, așa că neagă patimile și moartea Lui reală pe cruce. Fără cruce, islamului îi lipsește noțiunea de dragoste a lui Dumnezeu pentru om și a omului pentru Dumnezeu; dimpotrivă, pentru musulmani, motiv de laudă sunt supunerea și ascultarea față de Allah.

  A înlătura crucea din speranța creștină înseamnă a o goli de sens. Fără cruce, creștinismul se reduce la o serie de relatări morale antice, o listă de lucruri bune și câteva promisiuni pentru o viață mai bună. Axa în jurul căreia se învârte Biblia este Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii (Ioan 1:36).

  Vă invit să medităm astăzi la crucea lui Hristos, aducându-I slavă pentru sacrificiul pe care L-a făcut pentru noi, și la valoarea imensă pe care o avem în ochii Lui.

  În lipsa crucii - 2020. Vă invit să medităm astăzi la crucea lui Hristos, aducându-I slavă pentru sacrificiul pe care L-a făcut pentru noi, și la valoarea imensă pe care o avem în ochii Lui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...