Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Harul

  Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie! (Psalmii 32:1-2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Soția lui Ricardo Blanco Ferré studia Biblia, iar fiica sa, Alicia, era o membră loială a bisericii. În urma unui nefericit incident, Ricardo a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Pedeapsa părea excesivă pentru un delict înfăptuit în grup, sub influența alcoolului, de un cetățean fără antecedente și cu o conduită, în mod obișnuit, ireproșabilă. Avocații săi au cerut clemenţă Departamentului de Grațiere al Ministerului Justiției și cazul a fost admis în procedură. Dar timpul trecea și răspunsul Consiliului ministerial nu sosea. Am auzit despre durerea acestei familii și m-am hotărât să cer o întrevedere cu subsecretarul Ministerului Justiției, pe care îl cunoșteam deja în calitate de președinte al Comisiei de Consiliere pentru Libertatea Religioasă. I-am explicat cazul, am pledat pentru Ricardo, i-am vorbit despre har, iar el l-a sunat imediat pe directorul general de la Grațiere pentru a confirma existența recursului. A doua zi, Ministerul Justiției l-a prezentat Consiliului ministerial și sâmbăta care a urmat, Ricardo Blanco m-a sunat pentru a-mi spune, plin de emoție, că fusese grațiat. Îl iertaseră!

  Psalmistul spune: „Ferice de cel cu fărădelegea iertată și cu păcatul acoperit!” Regele David știa din proprie experiență ce înseamnă să fii grațiat după ce ai comis un delict; cunoștea bucuria iertării divine și a compus minunați psalmi de pocăință din acest motiv (6, 32, 28, 51, 102, 130, 143), adevărate perle ale poeziei ebraice religioase.

  Pentru cei care își recunosc păcatul și se pocăiesc, există posibilitatea iertării. Tot ce trebuie este să o cerem de la Dumnezeu, invocând dragostea și harul Său: „Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi! Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!” (Romani 8:33-34). Grațierea de pedeapsa cauzată de greșelile și păcatele noastre este imediată, nu își așteaptă rândul printre alte numeroase cereri trimise la tronul harului divin. Nu are nevoie de procurori și avocați omenești, nu se aplică preferențial celor care au mediatori, prieteni care să pledeze pe lângă Dumnezeu. Harul cerului este sigur, instantaneu!

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu care pledează pentru noi, în această dimineață, iertarea este posibilă! Să nu rămânem neacoperiți de minunata stare de grație divină pe care Isus a pregătit-o pentru noi!

  Harul - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu care pledează pentru noi, în această dimineață, iertarea este posibilă! Să nu rămânem neacoperiți de minunata stare de grație divină pe care Isus a pregătit-o pentru noi!
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...