Neonatologul

  Ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire, dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul. (1 Petru 2:2-3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fratele meu Pedro este pediatru neonatolog. Care este domeniul de activitate al medicului neonatolog? Se ocupă de nou-născuți pe parcursul primelor 28 de zile de viață. În timp ce obstetricianul se ocupă de mamă în timpul nașterii, neonatologul se ocupă de bebeluș, îl reanimează dacă este nevoie, îi face un examen medical, diagnostichează eventualele probleme, boli sau malformații congenitale și stabilește tratamentul care trebuie urmat. Munca neonatologului de asistență a bebelușilor prematuri, adică a celor care se nasc înainte de săptămâna 37 a sarcinii și a căror greutate este sub 2,5 kg, merită să fie amintită în mod deosebit. Mortalitatea neonatală a scăzut considerabil datorită acestor specialiști și a mijloacelor tehnologice pe care le au la dispoziție în zilele noastre.

  Să ne gândim la neonatologii spirituali, care se ocupă de nou-născuții din familia lui Dumnezeu. Una dintre greșelile care a făcut mult rău nou-convertiților și care, în multe situații, le-a cauzat moartea spirituală în primele săptămâni de la nașterea din nou este ideea că, odată botezați, nu mai au nevoie de asistența și atenția unui pastor. Petru și Pavel ne învață tocmai contrariul. Petru ne spune că nou-născuții în credință trebuie să beneficieze de „laptele duhovnicesc şi curat” pentru a putea crește și supraviețui provocărilor vieții de creștin. Mai mult, apostolul Pavel le amintește credincioșilor din Corint: „Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos. V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari, căci nu le puteaţi suferi, şi nici acum chiar nu le puteţi suferi” (1 Corinteni 3:1-2). Ambii erau neonatologi spirituali.

  Apropierea de frații noi ne permite să îi inițiem cu dragoste și atenție în viața lor cea nouă, să îi reanimăm, dacă este nevoie, să detectăm tendințele și obiceiurile lumești din trecutul lor, astfel încât, cu ajutorul Duhului Sfânt și al unei terapii spirituale adecvate, cu timpul, ei să se poată corecta. Este posibil să descoperim prematuritate, carențe și malformații cu risc de moarte spirituală și să fie nevoie să le acordăm de urgență îngrijire intensivă neonatală, în spiritul de unitate care ar trebui să existe întotdeauna în sânul unei biserici, pentru ca minunea pregătirii lor pentru viața spirituală să se poată produce.

  Vă invit să vă transformați astăzi într-un sprijin pentru noii credincioși. Dumnezeu vă poate folosi pentru a dezvolta viața spirituală a celor nou-convertiți.

  Neonatologul - 2020. Vă invit să vă transformați astăzi într-un sprijin pentru noii credincioși. Dumnezeu vă poate folosi pentru a dezvolta viața spirituală a celor nou-convertiți.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...