Neonatologul

  Ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire, dacă aţi gustat în adevăr că bun este Domnul. (1 Petru 2:2-3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fratele meu Pedro este pediatru neonatolog. Care este domeniul de activitate al medicului neonatolog? Se ocupă de nou-născuți pe parcursul primelor 28 de zile de viață. În timp ce obstetricianul se ocupă de mamă în timpul nașterii, neonatologul se ocupă de bebeluș, îl reanimează dacă este nevoie, îi face un examen medical, diagnostichează eventualele probleme, boli sau malformații congenitale și stabilește tratamentul care trebuie urmat. Munca neonatologului de asistență a bebelușilor prematuri, adică a celor care se nasc înainte de săptămâna 37 a sarcinii și a căror greutate este sub 2,5 kg, merită să fie amintită în mod deosebit. Mortalitatea neonatală a scăzut considerabil datorită acestor specialiști și a mijloacelor tehnologice pe care le au la dispoziție în zilele noastre.

  Să ne gândim la neonatologii spirituali, care se ocupă de nou-născuții din familia lui Dumnezeu. Una dintre greșelile care a făcut mult rău nou-convertiților și care, în multe situații, le-a cauzat moartea spirituală în primele săptămâni de la nașterea din nou este ideea că, odată botezați, nu mai au nevoie de asistența și atenția unui pastor. Petru și Pavel ne învață tocmai contrariul. Petru ne spune că nou-născuții în credință trebuie să beneficieze de „laptele duhovnicesc şi curat” pentru a putea crește și supraviețui provocărilor vieții de creștin. Mai mult, apostolul Pavel le amintește credincioșilor din Corint: „Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos. V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari, căci nu le puteaţi suferi, şi nici acum chiar nu le puteţi suferi” (1 Corinteni 3:1-2). Ambii erau neonatologi spirituali.

  Apropierea de frații noi ne permite să îi inițiem cu dragoste și atenție în viața lor cea nouă, să îi reanimăm, dacă este nevoie, să detectăm tendințele și obiceiurile lumești din trecutul lor, astfel încât, cu ajutorul Duhului Sfânt și al unei terapii spirituale adecvate, cu timpul, ei să se poată corecta. Este posibil să descoperim prematuritate, carențe și malformații cu risc de moarte spirituală și să fie nevoie să le acordăm de urgență îngrijire intensivă neonatală, în spiritul de unitate care ar trebui să existe întotdeauna în sânul unei biserici, pentru ca minunea pregătirii lor pentru viața spirituală să se poată produce.

  Vă invit să vă transformați astăzi într-un sprijin pentru noii credincioși. Dumnezeu vă poate folosi pentru a dezvolta viața spirituală a celor nou-convertiți.

  Neonatologul - 2020. Vă invit să vă transformați astăzi într-un sprijin pentru noii credincioși. Dumnezeu vă poate folosi pentru a dezvolta viața spirituală a celor nou-convertiți.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...