Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Vive la vida!

  Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug. (Ioan 10:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Vive la vida!”(Trăiește viaţa!) a fost tema unei campanii de evanghelizare pe care am organizat-o în Spania acum câțiva ani. Am avut privilegiul să predic timp de o lună în orașul Murcia. Cu câteva zile înainte de deschidere au fost împărțite mii de invitații, s-au făcut anunțuri în presă și la radio și s-a instalat pe fațada bisericii un afiș mare cu mottoul campaniei. Angelita, soția pastorului bisericii, a întâlnit într-o zi un tânăr care locuia la câțiva pași de locul de închinare.

  Avea cam douăzeci de ani, era trist, cu ochii stinși şi, în ciuda vârstei, părea plin de dezamăgire. Ea i-a vorbit despre campania de evanghelizare, l-a încurajat și i-a dat un program. Tânărul a ascultat, a întrebat unde se țin conferințele și s-au despărțit. Angelita a sperat să îl vadă pe tânăr trecând pragul bisericii, dar nu a avut ocazia.

  Într-o după-amiază mă îndreptam spre sală pentru a ține prezentarea, când am văzut că multe persoane urmăreau un balcon de la etajul al treilea. Nu era nimeni acolo, dar când mi-am întors privirea am văzut o pată enormă de sânge pe asfalt, de abia acoperită cu nisip. I-am întrebat pe trecători și mi s-a spus că un tânăr se aruncase de la etajul al treilea. Cum este posibil ca, atât de aproape de locul unde se proclama viața, cineva să își fi luat viața? Când i-am spus Angelitei despre asta, s-a ridicat, și-a luat capul în mâini și a spus: „El este! El este!” Presa a confirmat în zilele următoare moartea tânărului care fusese atât de aproape de viață, dar nu putuse să o apuce. Titlul prezentării mele din ziua suicidului a fost: „Sufletul: raiul meu sau iadul meu.” Era clar că în sufletul acestui tânăr fusese un infern.

  Lucru cert și trist este că Satana vine doar ca „să fure, să junghie şi să prăpădească”. Dar Hristos vine pentru ca noi să avem viața. În ce constă viața pe care ne-o oferă Hristos? Apostolul Ioan ne răspunde: în a avea pace interioară, adevărata pace pe care El ne-o dă (Ioan 14:27); în a birui frica prin iubire (1 Ioan 4:18); în a trăi în armonie cu Legea lui Dumnezeu (Ioan 15:10); în a păstra o comuniune perfectă cu Isus (1 Ioan 5:12).

  Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute ca astăzi să ne trăim viața după voia Lui.

  Vive la vida! - 2020. Hristos vine pentru ca noi să avem viața. În ce constă viața pe care ne-o oferă Hristos? Apostolul Ioan ne răspunde: în a avea pace interioară, adevărata pace pe care El ne-o dă; în a birui frica prin iubire. Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute ca astăzi să ne trăim viața după voia Lui.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...