Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Scrisori de la Hristos

  Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne. (2 Corinteni 3:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce este aceea o scrisoare vie? Cine este o scrisoare vie și cum au fost scrise epistolele la care se referă apostolul Pavel? Ținând cont de text, ceea ce vrea Pavel să spună este că oricând, dar mai ales când intervine îndoiala sau când lucrarea lui Hristos în lume este ignorată, noi suntem chemați să Îl reprezentăm înaintea oamenilor până la revenirea Sa. Fiecare dintre noi este o scrisoare deschisă, vie, o probă și o mărturie convingătoare despre bunătatea și adevărul Său, cel mai bun argument pro sau contra lui Hristos.

  O scrisoare vie este un mesaj trimis lumii prin mărturia vieții persoanelor care se numesc creștini. Biserica este o scrisoare, un certificat al lui Hristos, semnat de El, acreditat de El, prin care Autorul și expeditorul poate fi cunoscut, este expresia vie a unei solii pe care Hristos o transmite oamenilor. Aceste epistole dictate de Hristos nu au fost scrise cu cerneală, de oameni sau prin metode omenești, ci cu Duhul lui Dumnezeu care, așa cum Isus îi spune lui Nicodim, împlinește în noi o lucrare nevăzută, o transformare profundă asimilată nașterii din nou în Isus Hristos: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă” (2 Corinteni 5:17).

  Și materia pe care este scris mesajul este materie vie, nu tăblițe de piatră ca cele ale lui Moise, ci inimă de carne. Ar fi fost mai logic ca Petru să compare inima de carne pe care scrie Duhul Sfânt cu hârtia, care este în mod normal folosită pentru a scrie scrisori, dar el a dorit să facă trimitere la noul legământ, în care, așa cum spune Ieremia, Domnul promite: „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor” (Ieremia 31:33).

  Suntem scrisori ale lui Hristos, mesaje de viață, fapte care vorbesc cu mai multă putere decât cuvintele. Suntem conștienți de asta? Ne dăm seama de responsabilitatea enormă pe care o avem ca mesageri ai adevărului creștin?

  Să ne reînnoim astăzi legământul cu Hristos. Să Îi cerem ajutor pentru a putea reprezenta cu demnitate marea onoare de a fi un creștin răscumpărat pentru a locui în locuințele cerești.

  Scrisori de la Hristos - 2020. Să ne reînnoim astăzi legământul cu Hristos. Să Îi cerem ajutor pentru a putea reprezenta cu demnitate marea onoare de a fi un creștin răscumpărat pentru a locui în locuințele cerești.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...