Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Scrisori de la Hristos

  Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne. (2 Corinteni 3:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce este aceea o scrisoare vie? Cine este o scrisoare vie și cum au fost scrise epistolele la care se referă apostolul Pavel? Ținând cont de text, ceea ce vrea Pavel să spună este că oricând, dar mai ales când intervine îndoiala sau când lucrarea lui Hristos în lume este ignorată, noi suntem chemați să Îl reprezentăm înaintea oamenilor până la revenirea Sa. Fiecare dintre noi este o scrisoare deschisă, vie, o probă și o mărturie convingătoare despre bunătatea și adevărul Său, cel mai bun argument pro sau contra lui Hristos.

  O scrisoare vie este un mesaj trimis lumii prin mărturia vieții persoanelor care se numesc creștini. Biserica este o scrisoare, un certificat al lui Hristos, semnat de El, acreditat de El, prin care Autorul și expeditorul poate fi cunoscut, este expresia vie a unei solii pe care Hristos o transmite oamenilor. Aceste epistole dictate de Hristos nu au fost scrise cu cerneală, de oameni sau prin metode omenești, ci cu Duhul lui Dumnezeu care, așa cum Isus îi spune lui Nicodim, împlinește în noi o lucrare nevăzută, o transformare profundă asimilată nașterii din nou în Isus Hristos: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă” (2 Corinteni 5:17).

  Și materia pe care este scris mesajul este materie vie, nu tăblițe de piatră ca cele ale lui Moise, ci inimă de carne. Ar fi fost mai logic ca Petru să compare inima de carne pe care scrie Duhul Sfânt cu hârtia, care este în mod normal folosită pentru a scrie scrisori, dar el a dorit să facă trimitere la noul legământ, în care, așa cum spune Ieremia, Domnul promite: „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor” (Ieremia 31:33).

  Suntem scrisori ale lui Hristos, mesaje de viață, fapte care vorbesc cu mai multă putere decât cuvintele. Suntem conștienți de asta? Ne dăm seama de responsabilitatea enormă pe care o avem ca mesageri ai adevărului creștin?

  Să ne reînnoim astăzi legământul cu Hristos. Să Îi cerem ajutor pentru a putea reprezenta cu demnitate marea onoare de a fi un creștin răscumpărat pentru a locui în locuințele cerești.

  Scrisori de la Hristos - 2020. Să ne reînnoim astăzi legământul cu Hristos. Să Îi cerem ajutor pentru a putea reprezenta cu demnitate marea onoare de a fi un creștin răscumpărat pentru a locui în locuințele cerești.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...