Articolul precedentA tűzből kikapott üszög
  Articolul următorFața lui Isus

  Dincolo de Evanghelii

  Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne, care nu sunt scrise în cartea aceasta. (Ioan 20:30)

  Ascultă ediția audio aici.

  Relatarea despre patimile lui Hristos trebuie să fie adevărată, nu poate fi închipuită, nu poate fi rodul imaginației apostolilor sau nişte mituri rezultate din credința postpascală a evangheliștilor. Doar dacă este autentică, istorică, îi putem acorda credibilitate și putem fi de acord cu lucrarea de mântuire înfăptuită de Hristos în acea săptămână.

  Orice ar fi, cel puțin unul dintre personajele cele mai importante ale istoriei crucificării, Ponțiu Pilat, a existat și a lăsat urme dincolo de evanghelii. Mai mult decât atât! Ce informații despre Isus și viața Sa putem găsi în alte documente în afară de textele biblice? Cum au primit evreii și latinii ecoul evenimentelor evanghelice? În anul 115, Tacit, istoric roman, vorbind despre persecuțiile împăratului Nero împotriva creștinilor, a scris: „Numele «creștin» vine de la numele lui Hristos, care a fost condamnat sub domnia lui Tiberiu, de procuratorul Ponțiu Pilat…” (Anale, 15.44). Dintre sursele evreiești, opera lui Josephus, istoric contemporan cu Pavel, și Talmudul sunt cele mai semnificative. Josephus, în lucrarea sa Antichități iudaice, îi citează o dată pe Ioan Botezătorul și de două ori pe Hristos; iar Talmudul, și mai valabil și explicit, spune: „Nu s-a găsit nimeni care să dea mărturie în favoarea Lui, așa că a fost atârnat în ajunul Paștelui.”

  După cum afirma Petru: „În adevăr, v-am făcut cunoscute puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos nu întemeindu-ne pe nişte basme meşteşugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înşine cu ochii noştri mărirea Lui” (2 Petru 1:16).

  Evenimentele patimilor lui Hristos, desfășurate de Paști, așa cum le găsim în evanghelii, sunt mărturia vie a celor care au luat parte la ele, le-au trăit. Prin intermediul acestei mărturii, semnificația spirituală profundă pe care teologia creștină a dat-o evenimentelor devine reală și validă, astăzi și în secolele ce vor veni, la fel de reală și validă ca faptele pe care ea se întemeiază.

  Dincolo de tot ceea ce s-ar putea spune, există o dovadă fundamentală care demonstrează veridicitatea relatării sfinte despre Isus, și anume puterea ei transformatoare în viața omului. Mii de persoane pot da mărturie despre modul în care Isus le-a schimbat viața. Nu există putință de tăgadă. Ceea ce a făcut în viața mea și în viața dumneavoastră este un adevărat miracol!

  Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… este momentul să Îl rugăm să folosească viețile noastre pentru a face cunoscută și altora istoria mântuirii, faptul că Isus S-a născut, a trăit și a înviat din morți și este gata să revină.

  Dincolo de Evanghelii - 2020. Pentru că există în ceruri un Dumnezeu… este momentul să Îl rugăm să folosească viețile noastre pentru a face cunoscută și altora istoria mântuirii, faptul că Isus S-a născut, a trăit și a înviat din morți și este gata să revină.
  Carlos Puyol Buil
  Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...